De 50th Anniversary Edition van de Toyota HiAce.
De 50th Anniversary Edition van de Toyota HiAce. Foto:

Toyota HiAce (ProAce): al vijftig jaar een topper

De bus die in Europa onder de naam HiAce rond reed, kreeg in 2006 een facelift. Het Toyota-model kreeg niet alleen een volledig nieuw interieur, maar ook een aangepaste voorkant.

Zeer kenmerkend voor de verandering waren de fors grotere koplampen. Nog weer wat verder veranderd heette de auto in 2013 opeens Toyota ProAce. Voor het ontwerp hiervan was aangeklopt bij de PSA Groupe.


50th Anniversary
De Toyota ProAce is hiermee dus het Toyota-broertje van de Citroën Jumpy en de Peugeot Expert.
In thuisland Japan staat de HiAce nog altijd in de showrooms. En van de huidige, in 2004 gepresenteerde generatie (H200) is in Japan een speciale 50th Anniversary Edition gepresenteerd.


Passende ProAce
Voor elke klus is er een passende ProAce. Naast de ProAce Compact is er de stoere Worker en de extra lange Long Worker. Verder is er de ruime ProAce Dubbele Cabine en de Truck. Stuk voor stuk uitvoeringen met de kwaliteit die je van een merk als Toyota mag verwachten.
De ProAce bedrijfswagens zijn krachtig en zeer zuinig in het dagelijks gebruik.


ProAce Verso
Met de nieuwe Toyota ProAce Verso heeft Toyota de lijn personenbussen nog verder verbreed. Onder andere met een multifunctioneel interieur waarin ruimte, praktische oplossingen en betrouwbaarheid samengaan. Zowel voor zakelijk personenvervoer als voor actieve gezinnen.


Veiligheid
De nieuwe ProAce personenbussen maken indruk op het gebied van veiligheid. Met een zeer stevige kooiconstructie, airbags en actieve hoofdsteunen weet de ProAce Verso maar liefst vijf sterren in de EuroNCAP te scoren. Verder is de ProAce Verso voorzien van fullmap navigatie met parkeercamera en zijn xenon koplampen standaard.

Toyota DIGO
www.toyotadigo.nl

Afbeelding