Uitlaatstroken Ik wandel regelmatig over de stoep vanaf "De Vijverhof" in de richting van de Apotheek v.v. op de Buitenhofdreef, maar wat een smerige wandeling is dat.

Links en rechts een pad van stront begeleidt je met de daarbij behorende geuren van het "drukje" van Fifi en Boris die even behoorlijk heeft zitten kleien. In principe word je naar de openbare weg verwezen door je pad maar te vervolgen over het fietspad, daar beide zijden vol met uitwerpselen liggen. Mijn oproep aan de gemeente zou zijn "Ruim op die stront!". En "Houd uw stad schoon!".

Nu kunnen ze wel zeggen maar dat kost geld en daarvoor heb ik het volgende verzonnen. 1 hond belasting 100.00 euro per jaar. Een tweede hond? Komt er 250.00 euro bij. En voor de echte liefhebbers die er 3 of meer hebben verdubbelt de belasting per volgende hond, dus derde hond 500 euro… enz.

En van al die inkomsten kan je een mooie uitwerpselenzuiger kopen en de desbetreffende mannetjes inhuren die de smerige boel opruimen. De Gemeente Rotterdam werkt er al jaren mee.

A. Vader

Fietsenstalling
Ook al hoorden wij pas één week voor 1 juni dat Biesieklette vanaf 1 juni het toezicht weer op zich zou nemen over de fietsenstalling van de Oude Langendijk, was ik daar best blij mee. Nu twee maanden verder twijfel ik er aan of de gemeente Delft hiermee wel de goede keuze heeft gemaakt. De afgelopen weekenden is de stalling Oude Langendijk minder druk bezocht vanwege het ontbreken van mensen die op de fietsen toezicht houden. Hierdoor lege plekken in de rekken en minder ruimte door meer geparkeerde fietsen in het wandelgebied.

Ik zal zelf maar weer de weekenden toezicht gaan houden op de Oude Langendijk met mijn team om de fietsendieven in Delft minder kans te geven en de fietsende bezoekers van Delft een aangenaam welkom te heten.

Ronald Kroon