De Honda Civic Diesel.
De Honda Civic Diesel. Foto:

Honda Civic Diesel nu ook met automaat

De Honda Civic Diesel zou op termijn ook met automaat beschikbaar komen. In februari werd dit bekend gemaakt en inmiddels is het zo ver.

De combinatie van een dieselmotor en automatische transmissie, het is een primeur voor de Honda Civic. De 1.6 i-DTEC heeft 120 pk en 300 Nm en wordt voor dit model gekoppeld aan een negentrapsautomaat. Gemiddeld verbruik je 4.1 liter per 100 kilometer. Bij een handgeschakelde versie is dit 3.5 liter per 100 kilometer. Deze combinatie is zowel mogelijk voor de vier- als de vijfdeurs, al worden vooralsnog alleen de prijzen bekend gemaakt van de versie met vijf deuren.

Prijsstelling
De Honda Civic 1.6 i-DTEC in Elegance-uitvoering kost 36.890 euro. Voor de Executive moet je 39.300 euro neertellen. De prijs van de Premium bedraagt 40.330 euro. De goedkopere S- en Comfort-uitvoeringen zijn dus niet beschikbaar voor de dieselversie met automaat, wel voor de handgeschakelde versies. Het eigentijdse design van de Civic is uitgesproken origineel, sportief en strak. Combineert bovendien krachtige lijnen met vloeiende rondingen. De auto is bedoeld om leuk in te rijden en dat laten de twee turbomotoren toe. Die bieden de Civic kracht en zuinigheid.
Er is een keuze uit de volgende krachtbronnen. De krachtige en verfijnde 1.5 i-VTEC Turbo van 182 pk en de bijzonder zuinige 1.0 i-VTEC Turbo van 129 pk. Maar dan is er dus ook de diesel, waaraan nu ook een automaat aan gekoppeld kan worden. De 1.6 i-DTEC van 120 pk met een lage emissie-uitstoot en een zuinige motor. De benzine-uitvoeringen met hun krachtige motoren zijn naar keuze verkrijgbaar met een zacht handgeschakelde zesversnellingsbak of de opmerkelijke progressieve continu variabele CVT-automaat. Bij de dieseluitvoering kan je behalve voor de gesofisticeerde 9-traos automaat ook kiezen uit een handgeschakelde zesversnellingsbak. Met zijn ergonomische rijhouding en zijn stuurinrichting, biedt de Civic een uitmuntend gevoel van controle én de garantie van opwindend veel rijplezier. Ook de ophanging draagt bij tot zijn rijdynamiek, met een onafhankelijk multilinksysteem achteraan en McPherson-veerpoten vooraan. Een recent geïntroduceerd chassis is gemaakt van materialen met hoge weerstand, bespaart kilo's, maakt de carrosserie stijver en levert een nog levendiger rijgedrag op. Al deze technische evoluties hebben in de afgelopen jaren geleid tot de nieuwste generatie Civic. Een praktische auto, één van de ruimste in zijn klasse en flexibel genoeg voor alle dagelijkse situaties. Wat is er zoal handig en inventief in de Honda Civic. Dat zijn de talloze functies en slimme voorzieningen, zoals de brede kofferbakopening die het in- en uitladen vergemakkelijkt, de 60/40 neerklapbare achterbank of het omkeerbare en intrekbare afdekscherm voor de bagageruimte, dat zich met één hand laat bedienen. Het interieur bestaat uit zacht aanvoelende materialen en luxe details

Nuttige voorzieningen
En dankbaar zal de bestuurder tijdens elke rit gebruik maken van de vele nuttige en praktische voorzieningen, zoals het nieuwe geïntegreerde infotainmentsysteem Honda Connect, met zijn 7-inch grote aanraakscherm, de automatische klimaatregeling met twee zones, de verwarmbare stoelen voor- en achteraan en de elektronische parkeerrem.

Auto Ruiter
www.auto-ruiter.nl