De vernieuwde Suzuki Vitara.
De vernieuwde Suzuki Vitara. Foto:

Nieuw design voor de compacte SUV Suzuki Vitara

De preview van de vernieuwde Suzuki Vitara is indrukwekkend. De compacte SUV heeft een nieuw design gekregen.

Onder andere een nieuwe grille, waardoor de Vitara er van voren nog krachtiger uit ziet. Achter is er ook het één en ander veranderd. Zo vallen aan de achterzijde onder andere de gewijzigde achterlichtunits op.
Niet alleen aan de buitenkant, maar ook binnen in is de Vitara opgefrist. Tussen de snelheidsmeter en de toerenteller van het instrumentarium is er een nieuw informatiedisplay in kleur.

Motorisatie
Suzuki levert de nieuwe Vitara met de keuze uit twee motoren, waaronder de al bekende 1.4-liter Boosterjet-benzinemotor met turbo. Naar wens is de nieuwe Vitara uit te rusten met Suzuki AllGrip vierwielaandrijving. Dit maakt de Vitara tot de perfecte metgezel voor een middelzware caravan.

Vier uitrustingsniveaus
Suzuki biedt de compacte, maar van binnen wel ruime Vitara aan met de keuze uit vier nieuwe uitrustingsniveaus en twee nieuwe exterieurkleuren. Meer details over de motoren en de uitrusting maakt Suzuki later bekend, evenals de prijzen.
De geschiedenis van de Vitara gaat terug tot eind jaren tachtig. Toen werd de auto ook in Nederland leverbaar. In die jaren waren er nog twee benamingen voor de auto. Vitara voor de driedeurs uitvoering en Grand Vitara voor de versie met vijf deuren. De driedeurs variant is al weer een aantal jaar niet meer leverbaar. Sinds 2015 is de Vitara er alleen nog maar met vijf deuren.
En in die periode is het model ook nog eens geëvolueerd van terreinwagen naar SUV.

Verkoopcijfers
Het meest succesvolle jaar voor de Suzuki Vitara was 2016. Toen werden er in Nederland 2.943 exemplaren verkocht. Daarvoor was het verkooprecord gevestigd in 2007, toen er van de Grand Vitara 1.444 exemplaren werden verkocht.
De Suzuki Vitara in z'n allernieuwste verschijningsvorm staat eind oktober bij de Suzuki-dealer.

Auto Nassau
www.suzukidelft.nl