SONY DSC
SONY DSC Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door ZO Makelaars

DELFT – Peter Brunet is geboren en getogen in Delft, maar hij is van oorsprong Indonesisch. Zijn vrouw heet Sonfa en hun dochtertje van tien jaar heet Rinrada. Vier jaar geleden zijn ze vanuit de Watersnipstraat in Oost naar Tanthof-West verhuisd.

Ze woonden eerst in een appartement en wilden echt wat groters. Ze kozen daarom voor deze ééngezinswoning. Een zeer goede locatie, met achter het huis een prachtig park met diverse kinderspeeltuintjes. Het was destijds een huis dat hun helemaal op het lijf geschreven was. Een ruime opzet en met veel kamers. "Toen we hier kwamen wonen, hebben we eigenlijk niets hoeven veranderen", zegt Peter. "Die mooie boog naar de keuken was er al, de plavuizen in de woonkamer ook. Zelf hebben we boven alleen dakramen vervangen. Kantelramen met dubbel geïsoleerd glas. En bij een aantal slaapkamers hebben we kunststof kozijnen laten plaatsen."

Prachtig natuurgebied
Peter en Sonfa hebben er met veel plezier gewoond. Sonfa had er ook gelegenheid genoeg voor haar pedicurepraktijk. "Die is ook de reden dat we nu uiteindelijk gaan verhuizen", zegt hij. "Mijn vrouw wil haar pedicurepraktijk echt verder gaan uitbouwen. Ons nieuwe huis is daar ideaal voor. Hier staat de behandelstoel op één van de slaapkamers. In de wijk Voorhof hebben we een huis gevonden met een aparte praktijkruimte. Het is echt aantrekkelijk om alles onder één dak te hebben."
En ook voor die locatie is gekozen, omdat Rinrada dan gewoon naar haar school in Tanthof kan blijven gaan. "Dat is wel belangrijk", zegt Peter. "Ons dochtertje blijft in haar vertrouwde omgeving."
Maar dit gaan ze toch wel een beetje missen: de grote woonkamer, met een zonnige tuin op het zuiden. En met daarachter nog eens een prachtig natuurgebied. "Je begrijpt dat wij hier zomers tot laat buiten kunnen zitten", aldus Peter.
De woonkamer is erg ruim, want een stukje uitgebouwd. De achtergevel is voorzien van grote zonneschermen. Aan de voorkant de halfopen keuken met een boog. Er is diverse inbouwapparatuur, zoals een oven, een gaskookplaat en een afzuigschouw. "Sommige apparatuur is net nieuw en is gewoon bij de koop inbegrepen", zegt hij.
Op de eerste verdieping, helemaal voorzien van laminaat, is er een voorslaapkamer met een Frans balkon. Aan de achterzijde is de hoofdslaapkamer en daarnaast een smalle zijkamer. De badkamer is voorzien van een douchecabine, een wastafel, een tweede toilet en een designradiator. "Helemaal boven hebben we een slaapkamer over de hele verdieping", gaat hij verder. "Zou je ook als studeerkamer kunnen gebruiken."

Gezellige buurt
Er zijn twee Velux dakramen en achter knieschotten is er voldoende bergruimte. Via de vlizotrap is de vliering te bereiken. Hier is ook een wasruimte met alle aansluitingen en de opstelplaats voor de CV-ketel (Vaillant 2008). "Je hebt hier een leuke binding met de buren, soms hebben we een gezamenlijke BBQ op het open veldje. Voor de deur kan je altijd je auto kwijt, en je woont ook nog eens vlakbij het openbaar vervoer", aldus Peter. "Buurtwinkels, de kinderboerderij en de waterspeeltuin zijn op loopafstand. En op de snelwegen ben je eigenlijk ook zo."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding