Column van de week

Hierboven leest u over de vlindertelling. Kunt u zich nog herinneren wanneer u voor het laatst vlinders in uw buik had? Fladderend bewogen we ons door het leven als de 'love interest' onze steelse blikken met haar of zijn prachtige (dagpauw)ogen beantwoordde.

Jaren later, eenmaal getrouwd en opgezadeld met een te hoge hypotheek en twee bloedirritante bloedjes van kinderen, realiseren we ons des te meer dat liefde een werkwoord is. Want de man/vrouw waar je ooit 'vlinders' van kreeg, ligt elke avond als een zak aardappelen op de bank naar Shownieuws of dat eeuwige 'foebal' te kijken. Met de smartphone in de hand, want dat staat lekker slim...

Herkent u zich in dit sombere beeld? Zo ja, tijd om de liefdeskoe opnieuw bij de horens te vatten. Gooi je haar los! Doe eens gek, zoals je vroeger zo gewoon was. Maak van de liefde weer je allergrootste hobby. Verover je partner door opnieuw te gaan daten. Breng eens een bezoek aan een theater of ga desnoods - god verhoede- naar een film 'met een verhaal'. Alles om de liefdessappen weer te laten stromen, nietwaar?

Wat je ook doet, het liefst geen escape room. Want je kunt het niet ontvluchten, zeker niet binnen een uur. Ga voor andere escapades. Hoeveel bloedeloze liefdesrelaties kent Nederland wel niet? Tel je zegeningen, maar vooral.....tel je vlinders. With love..

Ruud Stift