Jouw ogen, ons een zorg!
Jouw ogen, ons een zorg! Foto:

Priori tijd?

Zoals ieder normaal mens sta je er eigenlijk gewoon te weinig bij stil. We hebben er geen tijd voor. We némen er geen tijd voor! En waarom? We bekijken alles vanuit onze eigen visie. Ook een beetje vanuit ons eigen verwachtingspatroon. En anders? We zien wel. En als we het er niet mee eens zijn: Bekijk het maar!

Waar we het over hebben? Ons 'kijken' in het algemeen en onze ogen in het bijzonder!

Naarmate we ouder worden worden we ons meer en meer bewust van ons ouder zijn. Maar hier vallen de gaten in het verhaal. We zijn wellicht gemakzuchtiger en minder oplettend. Hebben we het niet direct op ons netvlies? Ik heb het over het netvlies! En het feit dat we er voorzichtig mee moeten zijn!

Wij zien bij ons in de winkel gewoon teveel mensen die door een tekort aan voorlichting of onoplettendheid te lang wachten met controle van de ogen als 'flitsen' of 'vertekeningen' tijdens het zien worden ervaren. Niet dat dit direct voor alles of iedereen geldt. En ook niet dat we het met een controle kunnen voorkomen, maar we kunnen er wel gezamenlijk voor zorgen dat bij de diagnose 'loslating' zo snel mogelijk de juiste behandeling wordt gestart. 'Zicht' verliezen moeten we voorkomen. Al is het maar dat bij jou als lezer een licht opgaat als je het in jouw omgeving hoort…..!

Bij ons staat de deur open voor informatie. Natuurlijk kan je bij ons een controle afspraak maken, maar mocht je merken dat er iets verandert in 'het zicht', twijfel niet en bel de huisarts of direct de oogarts. Duurt dat te lang? Ons bellen mag óók....of stap binnen! Erger voorkomen is beter dan verliezen. Jouw ogen, ons een zorg!

Een stukje prioriteit!