Open huis bij imkers in Delft

DELFT - Dit weekend houden alle imkers door heel Nederland, op meer dan 200 locaties, open huis. Dus ook bij Duurzaamheidscentrum De Papaver (Korftlaan 6) en bij het Melarium (Melariumpad 11) in het Ackerdijkse Bos bent u van harte welkom. Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? Voor het negende jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging deze Landelijke Open Imkerijdag.

Esmeralda de Bruijn (secretaris Imkervereniging Delft):
"Het voorbestaan van bijen en andere insecten is in gevaar.. Een precaire situatie, want bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Tijdens het open huis van de bijenhoudersvereniging ontdek je van alles over bijen. Uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en er worden praktische tips gegeven over het bij-vriendelijk maken van eigen tuin en balkon. Bij De Papaver zie je een demonstratie honingslingeren (het oogsten van de honing, vanaf 13.00 uur). Daarnaast kun je in de kasten kijken op zoek naar de koningin. Bezoekers van 4 t/m 12 jaar kunnen vanaf 13.30 uur een bijenhotel maken (kosten 5 euro).
Het Melarium, een kunstwerk speciaal gebouwd voor bijen, wordt op zondag 15 juli om 12.00 uur officieel geopend door wethouder Stephan Brandligt (GroenLinks). In het kunstwerk zitten acht bijenkasten en vanaf het dak heb je een prachtige uitkijk over de groene omgeving. Op beide locaties en op beide dagen kun je vanaf 12.00 uur terecht. De toegang is gratis."