De offroad Suzuki als eigenzinnige lifestyle auto.
De offroad Suzuki als eigenzinnige lifestyle auto. Foto:

Vierde generatie van de compacte 4x4 van Suzuki: de Jimny 2018

DELFT - Het is al weer de vierde generatie van de compacte 4x4 van Suzuki. De Jimny 2018 wordt omschreven als hip, robuust en retro tegelijk.

De Suzuki Jimny is op z'n Engels gezegd de 'smallest & toughest offroader'. De compacte stoere offroader komt echter ook als eigenzinnige lifestyle auto naar Nederland. Eind 2018 staan de eerste Jimny's hier in de showroom.

Motorisatie
Onder de motorkap zit een compacte, lichtgewicht en krachtige viercilinder 1.5-liter benzinemotor met 75 kW (102 pk) bij 6.000 tpm en 130 Nm trekkracht. Je kan kiezen uit een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een viertraps automaat, beide voorzien van hoge en lage gearing.
De offroad capaciteiten blijven in de lifestyle variant evident. Mogelijk door een nog stijver ladderframe, drie-link starre wielophanging met schroefveren en inschakelbare AllGrip Pro 4WD-aandrijving met lage gearing. Ja, de Jimny komt ver in het terrein, met een grondspeling van 210 millimeter en de volgende hellingshoeken: voor 37 graden, achter 49 graden en een overrijhoek van 28 graden.
Optimale controle zijn er verder door de systemen Hill Hold Control, Hill Descent Control en Brake LSD Traction Control. En veiligheid biedt het geavanceerde camera- en sensorsysteem achter de voorruit.
Eveneens nieuw is High Beam Assist: een grootlichtassistent die voorkomt dat tegenliggers worden verblind als grootlicht wordt gevoerd. Andere actieve veiligheidssystemen, zoals Weaving Alert, Lane Departure Warning en Traffic Sign Recognition zijn ook leverbaar op de nieuwe Jimny.

Trendy twotone kleuren
De Suzuki Jimny wordt leverbaar met de keuze uit onder meer trendy twotone kleuren zoals 'Kinetic Yellow', 'Brisk Blue Metallic' en 'Chiffon Ivory Metallic' met een zwart dak. Er zijn ook retro single-tone kleuren leverbaar, te weten 'Jungle Green', 'Bluish Black Pearl 3', 'Medium Gray', 'Silky Silver Metallic' en 'Superior White'.
De prijzen van de nieuwe Suzuki Jimny worden later bekend gemaakt.

Auto Nassau
www.suzukidelft.nl