SONY DSC
SONY DSC Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

DELFT - In z´n eentje is Vincent de Boer helemaal op z´n plaats in deze sfeervolle dubbele bovenwoning. Hij heeft er alle ruimte en kan bovendien genieten van een prachtig uitzicht.

"Je loopt zo de binnenstad in en bent ook zo bij het station`, zegt hij. Het pand met beneden een winkelruimte staat aan de Spoorsingel, aan de rand van de populaire wijk Hof van Delft. Was de Spoorzone jarenlang een bouwput, nu is het een prachtig gebied, met een water dat zo´n beetje de stadsgracht uit vroeger tijden symboliseert. Met uitzicht op de toren van de Oude Kerk, de Molen en een restant van de oude stadsmuur. Parkeergelegenheid is er genoeg in de ondergrondse parkeergarage. "Ik ben hier in 2008 met mijn vrouw komen wonen", zegt hij. "We hebben ook een dochter, maar hebben besloten apart verder te gaan. Ik ben hier voorlopig blijven wonen, maar nu verhuis ik naar Den Bosch, waar ik een kleine eigen onderneming ga starten. Zelf doe ik aan boulderen, een soort klimsport, en ik ga in mijn nieuwe woonplaats een boulderhal openen. Overigens ben ik al eigen ondernemer. Ik heb Informatica gestudeerd aan de TU en ontwerp nu al weer zes jaar games in eigen beheer."
De woning waar Vincent met veel plezier in woonde heeft een jaren dertig sfeer, met bijbehorende originele details. De hoekligging is erg gunstig, want hierdoor is er een drietal zijramen, die voor extra veel daglicht in de woonkamer zorgen. "Inderdaad een prima locatie", zegt hij. "Van de winkel beneden merk je trouwens niets, het is een copyshop waar klanten eigenlijk alleen bestellingen komen afhalen."
Na het binnengaan van de buitendeur kom je in een hal met een trap naar de eerste woonetage. Hier kom je in een woonkamer met een zitgedeelte aan de voorzijde. Een raam met glas-in-lood biedt een schitterend uitzicht over de ´nieuwe´ gracht en het historisch centrum van Delft. "De woonkamer heeft een mooie houten parketvloer", aldus Vincent.
De open keuken, met vloerverwarming, is aan de achterzijde en moet gemoderniseerd worden. Openslaande deuren leiden naar een zonnig dakterras op het zuiden. Er is middag- en avondzon en het terras met houten vlonders biedt veel privacy. "Hier zit ik het liefst, het is leuk om plantjes te hebben, aardbeitjes, druiven, aalbessen en peultjes. Van hier zie je ook de oude details goed, zoals de dakgoten en plafondrandjes. Vorig jaar zijn trouwens alle kozijnen vervangen, nu allemaal met dubbel glas." Op de tweede verdieping is er een overloop met een grote lichtkoepel. De hoofdslaapkamer is voor en er is een tweede, eveneens ruime slaapkamer achter. De badkamer met vloerverwarming heeft een douche, een ligbad en een wastafel.
Op beide woonlagen is er een toiletruimte. "In huis is er veel opbergruimte", zegt hij. "In de grote slaapkamer zijn er bijvoorbeeld drie vaste kasten."
Eerdere bewoners hadden hier een wandje geplaatst, om twee kamers te realiseren. Die hebben Vincent en zijn vrouw destijds weg gehaald, om een grote slaapkamer te hebben.
Op de overloop is er een bergkast met de aansluiting voor de wasmachine/droger en de opstelplaats van de CV-combiketel (2014). "Een klein gezin kan hier prima wonen", aldus Vincent.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding