De strakke vormgeving van de Opel Insignia.
De strakke vormgeving van de Opel Insignia. Foto:

Opel Insignia programma met nieuwe benzineversie uitgebreid

Er is een nieuwe benzine-versie van de Opel Insignia. De komst van deze nieuwe, komt na het verdwijnen van de Insignia GSi nog niet zo heel lang geleden. Een echte één op één vervanger is het echter niet. De Insignia op benzine is er nu alleen met een 140 pk sterke 1.5 Turbo.

Het aantal paardenkrachten bedraagt met dit blok 165. Nu heeft Opel hier een 200 pk en 300 Nm sterke 1.6 Turbo bij gezet. Deze motor was al beschikbaar voor de Astra. Het blok is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De Opel Insignia 1.6 Grand Sport heeft een vanafprijs van 41.349 euro. En deze is dan helemaal in Innovation-uitvoering. Een luxueuzer uitvoering is de Exclusive, met een vanafprijs van 45.749 euro.
Er zijn ook de types Sports Tourer en Country Tourer. De eerste wel met 1.6 en in dezelfde uitvoeringen als bij het type hatchback.

Extra types
De Country Tourer blijft alleen leverbaar met de 170 pk sterke 2.0 CDTi en met de 210 pk sterke biturbo 2.0 CDTi, als 4-wheel-drive. Er is ook een nieuwe uitvoering van de GSi, de Exclusive. Ten opzichte van de reguliere versie, is de Exclusive voorzien van Exclusive-badges, verlichte Exclusive-instaplijsten, diverse glanzend zwarte exterieuraccenten, Dark Silver interieurdetails en deurpanelen in Morrocana Jet Black. De meerprijs ten opzichte van de reguliere GSi ligt bij zowel de Gran Sport als de Sports Tourer op 500 euro.
Motorisatie
Voorheen was de 210 pk sterke biturbo 2.0 CDTi de enige krachtbron die in de Insignia te krijgen was met vierwielaandrijving. Vanaf heden is ook de 170 pk sterke 2.0 CDTi met aandrijving op alle vier de wielen te krijgen. De al genoemde vierwielaangedreven biturbo 2.0 CDTi is altijd gekoppeld aan een achttrapsautomaat, de 170 pk sterke CDTi is in combinatie met voorwielaandrijving alleen met een handgeschakelde zesbak te krijgen. De 2.0 CDTi 4x4 kost bij de Insignia Grand Sport en Sports Tourer 53.749 euro (Innovation) en 58.149 euro (Exclusive). Prijzen: 55.249 en 58.899 euro, moet er respectievelijk voor worden neergeteld.

Motorhuis Delft
www.motorhuis.nl