Lekker fris de Delftse zomer in

Veel kinderen brengen de zomer in Delft door met leuke activiteiten. Daarbij is het lekker, gezond en gemakkelijk om kraanwater te drinken.

Op 30 juni start het grote Buitenhof Zomerfeest van Stichting Rode Feniks. Dit festijn is toegankelijk voor alle leeftijden. Vervolgens kunnen kinderen van 9 tot 12 jaar van 23 juni tot en met 3 augustus deelnemen aan de Zomerschool van Delft voor Elkaar. Van 16 juli tot en met 24 augustus kunnen kinderen van alle leeftijden spelen bij de Zomeractiviteiten van de Buurtsportcoaches. Het Springkussenfestijn Wippolder vindt plaats op 20 augustus en is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Tot slot is er van 3 juli tot en met 11 augustus voor kinderen van 6 tot en met 19 jaar Kamp Zomerhelden. "Samen gaan voor een gezonde leefstijl en gezonde omgeving voor de Delftse jeugd!" JOGG-Delft stimuleert samen met deze organisaties jeugdigen en hun ouders en/of opvoeders om op een gemakkelijke en aantrekkelijke manier gezonder te eten, water te drinken en lekker te bewegen.De professionals zijn ook "Goed Bezig!" door het goede voorbeeld te geven tijdens de activiteiten en door het drinken van kraanwater te stimuleren onder jeugdigen. Bij aanvang van de activiteiten worden bidons, gesponsord door Evides Waterbedrijf, uitgedeeld aan de deelnemende kinderen.
Meer info over de activiteiten?
Buitenhof Zomerfeest: https://nl-nl.facebook.com/rodefeniks/
Zomerschool: Mark van der Heijden, 06-39 41 93 57 / m.vander.heijden@participedelft.nu.
Zomeractiviteiten Buurtsportcoaches: www.delftvoorelkaar.nl.
Springkussenfestijn op www.facebook.com/events/266098070633545/ of bel of mail Buurtsportcoach Tim Heemskerk 06-53609951/ t.heemskerk@haaglandenbeweegt.nl.
Kamp zomerhelden: www.kampzomerhelden.nl (Op sportpark Kerkpolder), Pascal Calabro, 015-2411151.

Pannenkoeken
in de Hofkerk

De pannenkoekenmaaltijd op woensdag 27 juni bracht € 493,05 op voor de Mother Aïda Foundation in Uganda.

In totaal werden er 240 pannenkoeken gebakken door een viertal koks. Ruim 50 mensen waren er op afgekomen. Meta de Vries die drie jaar geleden met Lydia Amongi gestart is met de Mother Aïda foundation vertelde dat met het geld geiten gekocht kunnen worden á € 25,= per stuk . Bijna iedereen in het dorp in Uganda heeft een of meerdere geiten. Dat is hun spaarpot. Met geiten kan gefokt worden en voor zeven geiten kun je een koe kopen. De melk van koe kun je verkopen en zo zorg je voor schoolgeld voor de kinderen. De deelnemers aan de maaltijd smikkelden van de pannenkoeken, die schoon op gingen. De donatie na de maaltijd leverde dit mooie resultaat op waarvan 20 geiten gekocht kunnen worden. Leer meer over de Mother Aïda Foundation op https://leerkrachtcoaching.nl/actie/.