Natasja hoopt dat de winkel wellicht toch open kan blijven. (Foto: EvE)
Natasja hoopt dat de winkel wellicht toch open kan blijven. (Foto: EvE) Foto:

Sporthuis Ruisch sluit binnenkort de deuren

Zoals het er nu uitziet zal ergens in de komende tijd Sporthuis Ruisch de deuren sluiten. Daarmee verdwijnt weer een Delfts begrip uit de binnenstad.

Eigenaresse Natasja Stoelinga heeft de hoop nog niet helemaal opgegeven dat de winkel wellicht toch kan blijven bestaan: "Hij staat te koop. Misschien komt er nog iemand die deze zaak, toch een begrip in Delft, wil voortzetten." Maar als dat niet gebeurt, dan sluit Sporthuis Ruisch in de Choorstraat op afzienbare termijn echt de deuren.
Al decennia lang is Sporthuis Ruisch op de hoek van de Choorstraat een bekend adres. "Mijn ouders hebben deze winkel bijna 35 jaar gerund", herinnert Natasja zich. "Maar de naam is nog veel ouder. Sporthuis Ruisch bestaat al sinds 1909." Zelf nam Natasja de winkel vijf jaar geleden over. "Maar ik heb natuurlijk mijn hele leven hier meegewerkt." Toch besluit ze nu om te stoppen. "De belangrijkste reden om er mee op te houden is dat ik meer tijd wil voor mijn gezin. Als winkeleigenaar ben je gewoon altijd aan het werk, ook in de weekenden. Ik wil dus graag wat anders doen en daar heb ik nu nog de mogelijkheden voor" Wat ook meespeelt is dat het voor kleine winkels als Sporthuis Ruisch steeds moeilijker wordt om te concurreren met de grote ketens en de online winkels. "Als je daar in mee wilt moet je óf zelf fors investeren, óf je aansluiten bij de grote namen", legt ze uit. "En ik heb service altijd heel belangrijk gevonden, maar ik wil uiteindelijk niet alleen maar een servicepunt zijn." Inmiddels is de eerste uitverkoopactie gestart, de stapelkorting: "Bij aankoop van één item krijg je 30%, bij twee items 40% en bij drie of meer items 50% korting. De komende sluiting is "best een beetje moeilijk", geeft Natasja toe. "Je gaat je klanten toch missen. Ik ben hen, mijn collega's en mijn leveranciers heel dankbaar voor het vertrouwen en de samenwerking."