Afbeelding
Foto: PR

Delft en The Green Village genomineerd voor 'Aan de slag Trofee'

Donderdag 28 juni hebben burgemeester Marja van Bijsterveldt, wethouder Ruimtelijke ordening Martina Huijsmans en managing director The Green Village Jaron Weishut, de nominatie voor de 'Aan de slag trofee' uitgereikt gekregen van het ministerie van BZK.

De trofee is in het leven geroepen om projecten die inspirerend zijn voor het werken met de Omgevingswet, in het zonnetje te zetten.

Participatieaanpak
De gemeente Delft en The Green Village ontvangen deze nominatie voor de innovatieve en vernieuwende Delftse participatieaanpak 'Delfts Doen' bij het maken van het Omgevingsplan voor de The Green Village. Ook het Omgevingsplan is geheel in de geest van de Omgevingswet gemaakt: het biedt ruimte aan het versneld mogelijk maken van duurzame innovaties door het uitzetten van knellende regelgeving. Zo is het mogelijk geworden om te bouwen zonder vergunning op The Green Village.

Proeftuin
"De jury waardeert het dat Delft experimenteert met het versnellen van duurzame innovatie én met participatie met het Omgevingsplan voor The Green Village. Dat past goed bij het gebied waar het Omgevingsplan over gaat: een proeftuin voor duurzame innovaties. Bij het maken van het Omgevingsplan is de stad nadrukkelijk betrokken via de Delftse participatieaanpak Delfts Doen.
Delft is hierin een van de pioniers met een werkwijze waarbij inhoud en het proces is bepaald door de wensen en behoeften van de stad" aldus de jury.

Kroos scheppen in Tanthof

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert een informatieavond over de actie Kroos scheppen in Tanthof: Maandag 2 juli 2018 van 19.30 uur tot 21.30 uur, Wijkcentrum De Hofstee, Sandinoweg 149, 2622 DW Delft. Voor meer informatie en aanmelden: kroosscheppenintanthof@gmail.com

Schoon en gezond water is van belang voor een gezonde leefomgeving. Kroos heeft een nadelige invloed op het slootleven, omdat het geen licht doorlaat. Deze avond geeft antwoord op de volgende vragen: waarom scheppen we kroos, wie is verantwoordelijk voor schoon water, wat is er tot nu toe gedaan en wat kunnen bewoners doen. Ook de ervaringen van vorig jaar worden vertoond. Dit alles in lijn van het verhaal van het landschap: van kreekrug tot kroos. Er komen ook weer twee kroos-schep-acties in de avond van 9 juli en 13 augustus, noteer alvast de data. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Deze actie is een vervolg op de actie van vorig jaar en nu ook weer in opdracht van de gemeente Delft.