Aandacht voor studenteninitiatieven

DELFT – Woensdag 27 juni organiseert het Delftsch Studenten Corps, in samenwerking met TOP Delft, Studenten Vrijwilligerswerk Delft en Bruun van der Stuijt (ambassadeur van Delft), een avond waar studenteninitiatieven extra in het zonnetje worden gezet.

Anniek Wiltink (lustrumcommissielid DSC):
"Een avond, op het Agathaplein (van 20.00 – 22.00 uur), waarvoor alle Delftenaren worden uitgenodigd. Dé gelegenheid bij uitstek om te ontdekken op welke manier studenten in Delft een brug proberen te slaan naar de Delftse burger. Studenten doen graag iets voor Delft. Dat bleek al uit een eerste 'speeddate' in december 2017. Hier lieten we studenten, inwoners van Delft en maatschappelijke organisaties kennismaken met elkaar. Helaas blijft het merendeel van de studenteninitiatieven vaak onder de radar. Daarom proberen we dat op deze Stadmakersavond beter zichtbaar te maken."

Nominaties
"We hebben Delftenaren gevraagd welke studenteninitiatieven het waard zijn om extra onder de aandacht te worden gebracht, als een soort van nominatie. Het gaat hierbij om uiteenlopende hooggewaardeerde initiatieven: samen sporten, wonen, klussen, eten, hulpverlening of samen iets leuks op poten zetten. Alle initiatieven worden gepresenteerd in een pitch van 5 minuten. Daarna wordt in informele setting nagepraat en kan men elkaar beter leren kennen. Na deze avond volgt de tweede speeddate in september."