Buurt AED voor Tanthof-oost

Een aantal weken geleden stond in deze krant een oproep van een Tanthofbewoner om hem te steunen in zijn crowdfundingsactie voor een buurt-AED.

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. De overlevingskans bij een hartstilstand stijgt aanzienlijk als men aanvangt met de reanimatie en een AED. Bij een noodgeval krijgt een burgerhulpverlener (aangemelde EHBO-er) een SMS-melding per telefoon vanuit de 112-centrale met daarin het adres van het noodgeval en de locatie en de code om de kast te openen. Intussen is het benodigde bedrag bij elkaar. Na deze succesvolle crowdfundingsactie voor de eerste buiten-AED in de wijk Tanthof-West zijn de bewoners van Tanthof nu naar de Oostzijde van de wijk uitgeweken om ook daar een buiten-AED te realiseren. In dit geval is initiatiefneemster Linda Vollmuller een actie gestart om een buiten-AED te krijgen voor het Beverhof en alle omliggende straten welke in de zes minuten zone liggen, de AED moet namelijk binnen zes minuten na een hartstilstand aangesloten zijn op het slachtoffer.
De actie loopt al een paar dagen en de bewoners zijn al bij tientallen huizen aan de deur geweest om flyers uit te delen en te vertellen dat wat een AED is. Al meer dan 60 procent van het benodigde bedrag is gedoneerd. Wilt u ook helpen? De actie is terug te vinden op: www.buurtaed.nl/nl/projects/buurtaed-voor-beverhof-delft. U kunt nog tot 4 juli doneren.

Tec Factory presenteert zich in Prinsenkwartier

The Tec Factory gaat maakindustrie in Delft stimuleren' en ' Schiehallen worden broedplaats voor innovatie.' Twee koppen in Delft op Zondag die nieuwsgierig maken. Het stadmakerspodium van TOPdelft biedt het podium aan de initiatiefnemers van The Tec Factory om hun plan te vertellen: Frans van der Meijden, manager van de TU Dreamhall, en Peter de Vreede en Peter de Bruijn, Fieldlab Smart, Safe & Resilient Mainports. Hoe is het initiatief ontstaan? Waarom is gekozen voor de locatie van de Schiehallen? Wie hebben zich bij het initiatief aangesloten? Wat zijn de perspectieven? Is het mogelijk om wonen en werken aan de Schie te combineren? Wat is de regionale betekenis van het initiatief? Naar de inleidingen van de initiatiefnemers zullen ook anderen hun licht laten schijnen over dit initiatief: Marcel van Wijk van HighTechCentreDelft (HTCDelft) vanuit het perspectief van het MBO onderwijs en Mick Eekhout van Maakbedrijf Octatube. vanuit ondernemersperspectief. Daarnaast zal Gilbert Bal vertellen over zijn verkenning voor Bedrijvenkring Schieoevers naar de behoeften van de maakindustrie. En uiteraard is er in de discussie volop ruimte voor inbreng van anderen. Aanmelding voor de bijeenkomst is niet nodig en de toegang is gratis. op 19-06-2018 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4 in Delft.