Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

YPENBURG - Elvira en haar man Reza wonen sinds 2005 in deze patiowoning in de Haagse wijk Ypenburg.

Het is een niet-alledaagse woning, waarvan de binnenzijde je echt positief zal verrassen. Elvira en Reza hebben twee kinderen, Cedric en Veerle. Ze hebben besloten te verhuizen, maar gaan niet ver weg. Ze verhuizen weer naar een patiowoning, maar met een grotere tuin. "Van buiten is deze woning erg donker, maar van binnen is het één en al licht", begint Elvira. "Het is een hoekhuis van een in leisteen uitgevoerd huizenblok. Je hebt aan de buitenkant geen idee hoe bijzonder het huis er van binnen uit ziet." Deze huizen zijn gelegen aan de Blauwe Loper, de waterplas in de Waterbuurt van Ypenburg, een ontwerp van architectenbureau MVRDV. "Dit architectenbureau heeft onder andere ook de Markthal in Rotterdam ontworpen. Door de vele raampartijen is het binnen erg licht. Het huis telt nu drie slaapkamers, en twee werkkamers die ook in te richten zijn als slaapkamer. De binnentuin is altijd groen en er is ook een ruim dakterras met uitzicht op de Blauwe Loper." Die indeling is niet altijd zo geweest. Toen hun dochter werd geboren, hebben ze een extra, onderheide kamer aan laten bouwen. "Deze slaapkamer heeft, zoals bijna alle vertrekken, openslaande deuren naar de patio. Bij mooi weer staat alles open, waardoor de binnentuin echt deel uit maakt van de woning", vindt ze en ze voegt er aan toe dat ze zelf de lichte badkamer zo fijn vindt. "Je kunt hier douchen in de ochtendzon en baden in het maanlicht. De gevel van de eerste verdieping bestaat namelijk uit openslaande deuren met een Frans balkon. De raampartij heeft overigens een zonwering." Het huis biedt bijzonder veel privacy. Wanneer je wat meer contact zou willen met de buitenwereld kun je beneden de bovenkant van de poort gemakkelijk open zetten. "In de woonkamer kun je ook genieten van het mooie uitzicht over de plas", zegt ze. "In de hal is nog een tweede entree."
Elvira en Reza hebben hier als eerste bewoners met veel plezier gewoond. De ligging is ideaal voor jonge gezinnen, de kinderopvang is aan de overkant van de straat en er zijn genoeg basisscholen én middelbaar onderwijs in de buurt. "Op het speelveld tegenover het huis spelen mijn kinderen bijna iedere dag", zegt ze. "In de zomer trekken ze er met een roeiboot op uit en zijn ze zo bij de waterspeeltuin, een paar honderd meter verderop. Er zijn trouwens legio speeltuinen in de buurt en veel speelkameraadjes. De mensen in het blok zijn ontzettend vriendelijk en betrokken bij elkaar." Het winkelcentrum is op loopafstand, er zijn voldoende medische voorzieningen, de gloednieuwe sportschool Rhythmsports, een bibliotheek, voetbal- en hockeyverenigingen, alles wat je nodig hebt is in de buurt! "En met de strandexpress ben je in de zomer in een mum van tijd op het strand! Zowel de Dobbeplas als de Delftse Hout zijn binnen tien minuten te bereiken met de fiets." De tramstations zijn op twee minuten loopafstand en met lijn 19 ben je binnen twaalf minuten op Delft CS. Op Den Haag HS ben je binnen twintig minuten met tram 15. De A13, de A4 en de A12 zijn snel te bereiken.
Verder is er altijd voldoende parkeergelegenheid en er staat zelfs een laadpaal. "Ik hoop dat de toekomstige bewoners net zo gelukkig zullen zijn met de woning als wij dat al die jaren geweest zijn."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding