Het stadsgesprek begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
Het stadsgesprek begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Foto:

Stadsgesprek over voltooid leven in Nieuwe Kerk

Op woensdagavond 20 juni organiseert de Protestantse gemeente Delft in de Nieuwe Kerk een stadsgesprek over voltooid leven met als thema 'waardig leven, waardig sterven'.

Het afgelopen jaar is er in de samenleving veel gesproken over het vrijwillig levenseinde, over de vraag wanneer een mensenleven voltooid mag zijn. Het antwoord op die vraag is heel persoonlijk en roept meteen de vraag op wat we eigenlijk verstaan onder waardig leven en waardig sterven.

Daarom willen we als Delftenaren hierover op 20 juni met elkaar in gesprek gaan. Drie sprekers leveren vanuit hun ervaring input voor het gesprek. Na iedere spreker is er voor alle aanwezigen ruimschoots de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. De sprekers zijn: Gerbert van Loenen (voormalig adjunct-hoofdredacteur van het dagblad Trouw) schreef over deze thematiek in zijn boek 'Hij had beter dood kunnen zijn (2009). Klaas-Jan Pos (Psychiater bij GGZ Rivierduinen in Gouda) zal vertellen hoe dit onderwerp samenhangt met zingeving in een situatie van lijden. Hij schreef het boek 'Leed heeft niet het laatste woord' (2018). Verder bespreekt hij de dilemma's van een psychiater in geval van een doodswens. Joƫlle Gooijer (Delfts politicus en werkzaam in de ouderenzorg) spreekt over de rol van de samenleving ten aanzien van 'waardig leven en waardig sterven'.

Het stadsgesprek begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.