Charity Contest door Virgiel

Op zaterdag 23 juni wordt de Charity Contest op studentenvereniging Virgiel georganiseerd. Dit is een dag waarbij op verschillende manieren geld voor het goede doel wordt opgehaald. Ook u bent van harte welkom om een bezoek te brengen. U kunt kraampjes met eten en drinken, verkoop en loting van zowel kleding als andere spullen, workshops, andere activiteiten en live muziek verwachten! Daarnaast kunt u een kijkje nemen in het monumentale pand, het oude Sint Barbaraklooster, tijdens één van de rondleidingen gedurende de dag.

Door middel van deze acties wordt er geld opgehaald voor verschillende goede doelen, zoals het KWF, het Diabetesfonds en de Dierenbescherming. Ook is Shirts naar vraag aanwezig, een studenteninitiatief dat oude shirts inzamelt voor ontwikkelingslanden! Dus kom langs op de oude Delft 57 op 23 juni tussen 11 en 5 uur, steun de goede doelen en maak kennis met de vereniging en haar leden. De toegang is gratis.

Thrillerauteur Karin Slaughter in Paagman Delft

Zaterdag 17 juni 2018 is de wereldberoemde Amerikaanse thrillerauteur Karin slaughter om 14:00 uur te gast bij Paagman vestiging Delft, Choorstraat 1. Naar aanleiding van haar nieuwste thriller Gespleten zal zij signeren. Toegang tot de signeersessie is gratis, graag aanmelden via 088-3383838, info@paagman.nl, of www.paagman.nl/karin-slaughter.

Karin Slaughter (1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend als de 'Queen of suspense'. Haar boeken zijn al in achtentwintig landen uitgegeven en hebben een vaste plek op de nationale en internationale bestsellerslijsten verworven. In totaal werden van haar boeken alleen al in Nederland meer dan twee miljoen exemplaren verkocht.

Schuilkerk open

De barokke schuilkerk uit 1743 aan het Bagijnhof in Delft wordt ook deze zomer op een aantal zaterdagen weer opengesteld voor publiek. Door de ligging van de kerk, achter de gevel van een 19e eeuws huis, is de schuilkerk - ook nog steeds bij veel Delftenaren - een goed bewaard geheim. Maar dat blijft vast niet zo: de bijna 1.000 mensen, uit Delft en daarbuiten, die de kerk in 2017 tijdens de openstelling bezochten, waren buitengewoon verrast over de schoonheid van de sfeervolle, intieme oud-katholieke kerk.

De kerk aan het Bagijnhof 21 is te bezichtigen op alle zaterdagen van 23 juni tot en met 1 september van 13.00 uur – 16.00 uur. Op Nationale Monumentendag, 8 september, is de schuilkerk open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Er wordt dan ook een kleine relimarkt gehouden. Meer informatie over de kerk vindt u op: www.schuilkerkbagijnhof.nl