Vervolg voorpaginaverhaal

"Daarmee kunnen we op onze website een digitale, openbaar toegankelijke databank opstarten. Het kleuronderzoek maakt namelijk niet alleen een grotere kleurdiversiteit van de binnenstad mogelijk, het is natuurlijk ook gewoon heel leuk om te weten hoe het er vroeger uitzag! Als we kijken naar schilderijen zoals Het Straatje van Vermeer, dan zie je hoe kleurig de gebouwen waren. Hoe leuk is het als we straks van elk huis kunnen opzoeken welke kleur het vroeger had. Misschien is jouw huis wel met ossenbloed geverfd geweest, wat in de 16e eeuw veel werd gedaan, of was het dodekop, ook een bijzondere kleur!"

Oorsprong
Stadslab Kleuren van Delft ontstond in 2011 uit een burgerinitiatief. De vrijwilligers ontwikkelden onder andere de kleurenwaaier van Delft, waarin veelvoorkomende kleuren van de binnenstad werden opgenomen. Sinds 2014 valt het Kleurenlab onder ontwerpersvereniging Delft Design, waarbinnen ze een vergaande zelfstandige status hebben.

Meer informatie
Eigenaren van panden die geïnteresseerd zijn in een kleuradvies kunnen vrijblijvend contact opnemen via kleurenvandelft@delftdesign.nl. "Natuurlijk verlangen we niet dat iedereen nu ineens op stel en sprong z'n gevel een andere kleur verft", benadrukt Niels. "Maar als je pand toch aan een nieuw likje verf toe is, denk er dan eens over na of je 't niet eens over een historische boeg zou willen gooien! Met z'n allen maken we de binnenstad nog net een stukje mooier!"