Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Silfhout

DELFT – Petra de Cock was elf jaar lang een tevreden bewoner van dit huis in Tanthof-West, samen met haar toenmalige partner. Hun zonen Jay en Colin zijn er goeddeels opgegroeid. Deze straat vlakbij het winkelcentrum is ooit zelfs uitgeroepen tot 'Leukste straat van Delft'.

"Vlak daarna zijn wij er komen wonen", zegt Petra. "En de laatste zeven jaar heb ik er alleen met mijn twee zoontjes gewoond, omdat mijn man en ik uit elkaar gingen. Maar daar is later weer verandering in gekomen, omdat ik Patrick leerde kennen. In totaal hebben we nu een gezin van zes, want hij heeft twee dochtertjes uit een eerdere relatie, Quinty en Viënna."
Een drukke boel dus. Uiteindelijk gaan ze met z'n zessen verder in een ander huis, een paar straten verder in de Zambiastraat. "Dan hebben we met elkaar echt helemaal een nieuwe start gemaakt", zegt Petra. "Tanthof-West is heel goed bevallen en ik had nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen. Ik heb deze wijk ervaren als heel kindvriendelijk, een omgeving met winkels om de hoek, veel sociale controle en het prachtige natuurgebied Midden-Delfland in de nabijheid. Daar is het heerlijk wandelen met de honden en het is echt maar vijf minuten lopen."
Petra en Patrick hebben in de Togostraat gewoond in een leuke hoekwoning met een zonnige tuin op het zuidwesten. "En we hebben hier natuurlijk een ruime voortuin, met een vrijstaande stenen berging. Dit hele gedeelte van de straat heeft dezelfde Delftsblauwe schuurgevels. Volgens mij ook een aandenken aan die straatverkiezing destijds", zegt ze.
Loop je daar doorheen en ga je de woning binnen, dan loop je via de hal de woonkamer in. De lichte woonkamer is 5.95 bij 4.60 meter. Aan de voorkant is er een open keuken van 2.45 bij 2.61 meter, voorzien van diverse inbouwapparatuur. Via een achterdeur kom je in de tuin. "Een belangrijk voordeel is, dat de tuin lekker warm is. Daar zitten we dan ook vaak. Er is weinig onderhoud nodig, want hij is helemaal betegeld, er staat een ruime blokhut in en er is een achterom."
De mogelijkheid bestaat om de woonkamer een stukje uit te bouwen. Dat zou ten koste gaan van een deel van de tuin, maar dan blijft er nog een grote buitenruimte over. "Ja, in onze nieuwe straat hebben we al wat bekenden wonen en we hebben al kennis gemaakt met de andere bewoners. Maar het contact met de mensen in de Togostraat zullen we zeker niet kwijtraken. Het is echt maar een paar straten verder en vlak bij het winkelcentrum. De straat is autoluw en dat heeft te maken met de nabijheid van twee basisscholen."
Op de eerste verdieping is er vóór een slaapkamer met een dakraam. Achter zijn er twee slaapkamers, de ruime ouderslaapkamer en een slaap-werkkamer. De eenvoudige badkamer is voorzien van een ligbad, een toilet en een wastafel. Op de tweede verdieping is er een grote zolderruimte met dakvensters en een vaste kast met de opstelplaats van de CV-combiketel, de wasmachine-aansluiting en bergruimte achter knieschotten. "Met het plaatsen van twee dakkapellen kan je nog een extra kamer creëren", zegt ze. "Veel andere bewoners in de straat hebben dat ook laten uitvoeren."
Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en de uitvalswegen A4 en A13 zijn snel bereikbaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding