Rommelmarkt

Er is weer een gezellige kleinschalige rommelmarkt op het volkstuincomplex van de Vijvertuinen, Kerkpolderweg 3 in Delft. Er zijn leuke, gekke, mooie, bijzondere, grappige en ook nuttige spulletjes die wij graag een nieuwe eigenaar gunnen. De rommelmarkt wordt gehouden op zaterdag 9 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur in het verenigingsgebouw. U kunt ook gezellig op het Vijvertuinplein komen zitten voor een kop koffie of thee met wat lekkers er bij.

Verrijk je Buurt-café

Fonds 1818 bestaat 200 jaar en dat wordt gevierd met de inwoners van Delft en omgeving. In het kader van het jubileum-initiatief Verrijk je Buurt is het fonds op zoek naar mensen met een goed idee voor hun buurt. Iedereen die iets nuttigs, bijzonders of leuks voor z'n directe leefomgeving wil doen is van harte welkom bij het Verrijk je Buurt inspiratiecafé dat op dinsdag 12 juni in het Rietveld Theater plaatsvindt. Daar kunnen inwoners van Delft direct met hun buurtidee aan de slag. Er is aandacht voor succesvolle voorbeelden, ervaringen én er zijn leuke brainstorms. Ook worden er handige hulpmiddelen verstrekt via de Verrijk je Buurt Box, die na het inspiratiecafé achterblijft. Aanvullend bevat de website verrijkjebuurt.fonds1818.nl ook extra informatie en een online toolbox om aan de slag te gaan. Het programma duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Schoolmarkt Schipluiden

Vrijdag 15 juni aanstaande van 12.00 tot 15.00u organiseert Basisschool De Ark in Schipluiden op haar schoolplein de jaarlijkse sfeervolle schoolmarkt. Naast de traditionele boekenmarkt, kunt u ontdekken welke Schipluidenaar de beste taarten bakt met een heuse taartenbakwedstrijd en kunt u wellicht de nieuwe Voice of Holland in de dop zien optreden bij het open podium. Tevens worden er diverse spelletjes georganiseerd, kan er pony worden gereden en kunnen de vaders en moeders hun geluk proberen bij verschillende loterijen. En uiteraard wordt er ook aan de innerlijke mens gedacht. De opbrengst van de verschillende onderdelen van de markt gaan naar goede doelen die de school nauw aan het hart liggen zoals de Hartstichting en schoolgaande kinderen op Bali.

Dag van de bouw

Kom naar de bouwplaats tijdens de Dag van de Bouw! Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni beleven bezoekers dit zelf op de bouwplaats. TBI-onderneming ERA Contour stelt op deze dag de bouwplaats van Veld 5 in Nieuw Delft open en nodigt inwoners van Delft in het bijzonder uit een uniek kijkje te komen nemen! De bouwplaats is vrij te bezoeken tussen 09.30 en 12.00 uur. Bezoekers kunnen rondkijken op de bouwplaats terwijl medewerkers vertellen over hun werk. Bezoekers wordt aangeraden vlakke en dichte schoenen te dragen. Bouwplaats Veld 5. Ingang aan Nieuwe Gracht 2, 2624 AA Delft.