Genoeg te doen op het International Festival of Technology, dat dit jaar plaatsvindt op 6,7 en 7 juni.
Genoeg te doen op het International Festival of Technology, dat dit jaar plaatsvindt op 6,7 en 7 juni. Foto:

Laat je verrassen bij het IFoT

Aanstaande woensdag begint het grote spektakel op de TU Delft campus dan echt: van woensdag tot en met vrijdag zal het International Festival of Technology plaatsvinden.

Het jaarlijkse festival in Delft waarbij techniek, kunst, eten, en muziek samenkomen. Het festival waarbij bands en onderzoekers op dezelfde podia staan en waarbij bezoekers veel nieuwe dingen kunnen ontdekken.

Opening Show
Zo trapt op woensdag kunstenaar en wetenschapper Angelo Vermeulen af met een lezing over hoe het is om te leven op Mars. 's Middags kun je naar de Opening Show: Three Tastes of Technology waar je een voorproefje krijgt van de drie thema's van dit jaar: circulaire economie, robotica en kwantumtechnologie. Na de show kun je heerlijk gaan genieten van een biertje in de Biergarten onder genot van de muziek van Pitou, Dr Justice & The Smooth Operators, en The Mauskovic Dance Band.

Blockchain
Donderdag kun je alles te weten komen over blockchain in de lezing van Nick Yap en daarna alles over circulair bouwen in de lezing van Esther van Eijk. Op deze dag is er ook een DesignSprint: Back from Space waarin je kunt werken aan creatieve oplossingen voor interessante problemen. Genoeg informatie tot je genomen? Kom biertjes proeven gebrouwen door de studenten van studievereniging LIFE terwijl de muziek van Groover en daarna Altin Gün je lekker laat swingen.

Muziek
Op de laatste dag van het festival is er genoeg te kiezen wat betreft muziek. Ga los op Jungle by Night, Goose, Kraantje Pappie, of kom in hogere sferen met de muziek van Jacco Gardner en Thijs Biersteker's lichtkunst Volverium in de Eta Noise, de club gedurende het festival. En mocht je genoeg hebben van alle drukte en het lawaai, ontsnap eraan bij de Silent Disco.

Genoeg te doen
Verder kun je drie dagen lang heerlijk lunchen en dineren bij A Top Chef's Diner, waar topchefs Yuri Verbeek en Ebe van der Lecq je laten genieten van innovatief bereid eten.

Ook drie dagen lang kom je in Area 1 alles te weten over circulaire economie. Neem je oude mobiele telefoon mee en recycle deze op de E-waste Arcade. Of buig je over allerlei materialen en producten, gemaakt van schimmels of algen. Ook kun je je eigen plastic beker hier recyclen. In Area 2 kom je drie dagen lang alles tegen wat te maken heeft met robotica. Ontmoet hier je nieuwe persoonlijke (robot) dokter, laat je masseren door robotvingers, of voel hoe het is om in een autonome auto te rijden.

Meer info
Natuurlijk is er nog veel meer te zien, te horen, te proeven en te beleven op het International Festival of Technology, dat plaatsvindt op 6, 7, en 8 juni op de TU Delft campus.
Voor meer informatie ga naar de website www.ifot-delft.com en vergeet je vooral niet in te schrijven voor de workshops, tours, ASML Lasergame of de Quantum Escape Room.