Rens Jeursen (rechts) en zijn collega Bart Hendriks.
Rens Jeursen (rechts) en zijn collega Bart Hendriks. Foto:

Björnd Makelaardij is de toegangspoort naar tal van vakmensen

Het kopen van een huis levert heel wat vragen op. Financieel, maar ook praktisch. Gelukkig zijn de professionals van Björnd Makelaardij uw aanspreekpunt voor veel van die vragen. En weten ze iets niet? Dan verwijzen ze u graag door naar àndere vakmensen.

"Wij zijn voor onze klanten het aanspreekpunt voor alles wat met wonen te maken heeft", verklaart Rens Jeursen van Björnd Makelaardij. "Het begint met 'ik wil een huis', maar daarna volgen er nog veel meer vragen zoals 'kan ik het betalen?' Gelukkig hebben wij daarvoor een goede vraagbaak: Mark Muller van Mark Financiële Diensten; een onafhankelijke hypotheekadviseur die alle ins en outs van het financieren van een huis weet. Hij zit bij ons in hetzelfde pand, dus de lijnen zijn kort." Heb je zelf al gekeken naar een hypotheek? Dan kan Mark misschien een second opinion geven. "Hij kijkt verder dan alleen de financiering van het huis, maar gaat ook na of de gekozen hypotheekvorm past in de financiële toekomst van de klant."

Keuring
Een ander aspect van het kopen van een huis is een eventuele bouwkundige keuring. Zeker in een stad als Delft, met veel oudere en zelfs heel oude panden is dat vaak geen overbodige luxe. "Ik denk dat in de helft van de aankopen bouwkundig gekeurd wordt", denkt Rens. "Natuurlijk zijn we zelf ook wel onderlegd. Wij kunnen in ieder geval een aanname doen en een indicatie geven. Maar sommige zaken kun je bij een bezichtiging nu eenmaal niet zien. Daar heb je echt een expert voor nodig." Een belangrijk element als een keuring vraagt om vertrouwen. "Daarom werken wij ook samen met een aantal lokale bouwkundige adviesbureaus waar wij goede ervaringen mee hebben.

Notaris
Is de aankoop eenmaal een feit, dan heb je natuurlijk ook een notaris nodig om alles officieel af te wikkelen. Ook daar komt vertrouwen om de hoek kijken. "Wij kennen de kantoren in en om Delft", verzekert Rens. "Daarom kunnen wij ook heel goed onze klanten een kantoor adviseren dat echt bij hen past. Waar ze zich op hun gemak kunnen voelen en waar wij zeker weten dat het goed zit."

Architect
Minder vaak, maar daarom is het niet minder belangrijk, doen kopers een beroep op een architect. En dat hoeft niet alleen als je een grote verbouwing wilt doen: "Een goede architect kan je ook helpen bij kleinere zaken, zoals het herindelen van het pand. Daar heb ik bijvoorbeeld zelf goede ervaringen mee. Een architect kijkt toch anders. Ziet ruimten en zichtlijnen die je zelf niet ziet."
Vakmensen
En heb je wèl een (grote) verbouwing in je hoofd? Dan kunnen de mensen van Björnd Makelaardij je ook doorverwijzen naar mensen die alles weten over het aanvragen van bouwvergunningen en aanverwante zaken èn met professionals voor allerlei soorten werk: "Omdat wij ook een grote beheerafdeling hebben, komen we ook veel in contact met allerlei vakmensen; van aannemers tot hoveniers en van klusjesmannen tot binnenhuisarchitect." Omdat de mensen van Björnd diep geworteld zijn in Delft, kunnen zij u ook helpen met zaken die specifiek zijn voor het wonen in een historische (studenten)stad: "Wij hebben prima contact met de gemeente en met diverse andere instanties. Of het nu gaat om monumentenregels, het verkameren van een studentenwoning of vragen over erfpacht, wij kunnen u helpen. Als u eenmaal de connectie met ons gemaakt hebt, dan staan niet alleen wij, maar nog talloze partnerprofessionals klaar om u te helpen!"