Nieuwe fietspadcoating voor Pijnacker

De gemeente Pijnacker laat 1855 m2 fietspadcoating aanbrengen op de Rijksstraatweg in Pijnacker door Griekspoor. De huidige fietssuggestiestroken op dit 600 meter lange wegdek zullen vervangen worden ten behoeve van de fietsveiligheid.

Griekspoor maakt hierbij gebruik van Velocoat®, een unieke manier van het aanbrengen van fietspadcoating. De opdracht zal naar verwachting in week 23 worden afgerond.

Hinder
Om de veiligheid voor het fietsverkeer te vergroten, heeft de gemeente opdracht gegeven de fietssuggestiestroken op de Rijkstraatweg in Pijnackerte verbreden en meer te laten opvallen. Griekspoor zal hiervoor nieuwe belijning aanleggen en deze voorzien van de herkenbare, rode "fietspadkleur". Omdat de droogtijd bij Velocoat® slechts twintig minuten bedraagt, zal het verkeer weinig hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Over Velocoat®
Velocoat® is een nieuwe manier van het aanbrengen van fietspadcoatingen, ontwikkeld door het civiel technische bedrijf Griekspoor. De innovatie zorgt ervoor dat fietspaden snel en duurzaam voorzien kunnen worden van een rode coating. Velocoat® heeft een gemiddelde levensduur van 10 jaar en is ongeveer drie keer goedkoper dan conventionele coatings. Daarbij komt dat met Velocoat® geen schade meer kan ontstaan door water, strooizout of vorst.