Rob van der Leeuw viert het 50-jarig bestaan natuurlijk ook met de klanten
Rob van der Leeuw viert het 50-jarig bestaan natuurlijk ook met de klanten Foto:

Groot feest in de maand juni bij Van der Leeuw Optiek

Vijftig jaar verder, nog moderner, maar met dezelfde normen en waarden, dat is Van der Leeuw Optiek. Zij vieren de hele maand juni hun vijftigjarig bestaan.

14 juni 1968: Hans van der Leeuw en zijn vrouw waagden de stap en openden de deuren van een piepklein winkeltje aan de Koornmarkt 84. Vijftig jaar later is er veel veranderd, maar toch ook weer niet, volgens zoon Rob, die de zaak in 1994 van zijn vader overnam.

Innovatie
"We bestaan dan wel vijftig jaar, maar we zijn ook continu met de tijd mee gegaan", vertelt Rob. "Innovatie is belangrijk, we moeten de mensen blijven verrassen op elk gebied. We zijn daarom flink gemoderniseerd door de jaren heen. Maar het klantencontact en de wens om voor hen het beste te bereiken is voor ons het allerbelangrijkste. We willen dat de klanten zich altijd welkom voelen. Dat gastvrije gevoel is altijd gebleven. Daar begon mijn vader mee, en ook wij doen daar onze uiterste best voor." Ook de medewerkers van Van der Leeuw zijn al die jaren meegegroeid en zijn een vertrouwd gezicht in de winkel.

De innovatie openbaart zich in elke hoek van de vijf winkelpanden van Van der Leeuw. Geluidsdichte cabines om een zo betrouwbaar mogelijk resultaat te krijgen bij hoortesten, de Visioffice meting die het kijkgedrag van de klant volledig in kaart brengt, waarmee Van der Leeuw brillenglazen volledig op maat kan maken, en een VisionScan, waarmee een uitgebreide oogscreening kan worden uitgevoerd. "Met de VisionScan kunnen we veelvoorkomende oorzaken van slecht zien vroegtijdig opsporen", vertelt Rob. "De optometristen van Van der Leeuw zijn hiervoor speciaal opgeleid. Zij geven de klant een passend advies en eventueel verwijzen we door naar de specialist."

Vijf panden
De winkel is in de loop der jaren steeds verder gegroeid en bestaat nu uit vijf historische winkelpanden en drie winkels in de historische binnenstad van Delft. De nieuwste aanwinst is DIJCK2, waar zij zich vooral richten op de wat jongere generatie. "Je vindt hier veel bijzondere en moderne brillenmerken zoals Oliver Peoples en Dick Moby. Dit laatste merk staat erom bekend de producten van gerecycled materiaal te maken."

Jubileumacties
Het jubileum wordt natuurlijk ook met de klanten gevierd. "Deze feestelijke maand wordt gestart met speciale acties en feestelijkheden in en rond onze winkel", vertelt Rob. "We serveren onze klanten een lekkernij bij de koffie en bij aankoop van een bril ontvangt iedereen een jubileumgiftbag met allerlei cadeautjes ter waarde van 50 euro. Tevens krijgen klanten korting op gepersonaliseerde brillenglazen (Essilor Eyezen en 360 Fit)."

Meer informatie
Voor meer informatie over Van der Leeuw Optiek zie www.vanderleeuwoptiek.nl. Van der Leeuw Optiek is gevestigd aan de Oude Langendijk 1, 2611 GK Delft. U kunt contact opnemen via 015-2140880 en info@vdleeuwoptiek.nl.