Dorothea Langeveld en Helma Sollie  knappen samen met een team vrijwilligers van het Stanislascollege een tuin op.
Dorothea Langeveld en Helma Sollie knappen samen met een team vrijwilligers van het Stanislascollege een tuin op. Foto:

Vier het jubileum van Stichting Present!

Stichting Present Delft bestaat volgende week precies vijf jaar. In deze vijf jaar heeft de vrijwilligersorganisatie al meer dan 2000 vrijwilligers en hulpbehoevenden gekoppeld.

De verbindende brug tussen vrijwilliger en de medemens, dat wil stichting Present zijn. "We merken dat veel mensen het moeilijk vinden om daadwerkelijk in actie te komen", vertellen coördinatoren Dorothea Langeveld en Helma Sollie. "Veel willen wel, maar weten niet hoe. Wij kunnen ze daarbij helpen. We hopen daarmee een beweging op gang te brengen van mensen die het normaal vinden om naar anderen om te kijken."

Vrijwilligers geven zich bij stichting Present in kleine of grote groepen op. "Wij kijken vervolgens naar wat hun kwaliteiten zijn, wat ze leuk vinden en welke hulpvraag daar het beste bij past. Er zijn sociale projecten, zoals een gezin een dagje mee uit nemen naar de dierentuin of muziek maken met verstandelijk gehandicapten, maar ook praktische projecten, zoals het opknappen van een kinderkamer of een achtertuin. Sommige projecten duren wat langer dan andere, maar het is altijd een eenmalig project."

Dorothea en Helma merken dat de stichting en de vrijwilligers het leven van veel hulpbehoevenden verrijkt. "Het is heel mooi om te zien dat de mensen die geholpen worden zich waardig voelen. Ze vinden het bijzonder dat mensen zonder voorwaarden naar ze omzien. Het kan echt een frisse start betekenen voor ze en impact maken op iemands leven."

Aanstaande donderdag, 7 juni, viert stichting Present hun jubileum van 16.00 tot 17.30 in de Nieuwe Kerk en ook u bent uitgenodigd. Geef u zo spoedig mogelijk op via medewerkerpresentdelft@gmail.com Meer informatie of vrijwilliger worden? Kijk op www.stichtingpresent.nl/delft