De afsluiting van Samenloop voor Hoop is altijd extra feestelijk!
De afsluiting van Samenloop voor Hoop is altijd extra feestelijk! Foto:

Eerste SamenLoop voor Hoop overtreft verwachtingen

"Dit overtreft mijn stoutste dromen. Zo'n 700 wandelaars en meer dan 50 eregasten doen mee!" Aan het woord is Chantal de Groot, voorzitter van de SamenLoop voor Hoop, een 24-uurs wandelestafette ten bate van KWF Kanderbestrijding, die op 9 en 10 juni voor het eerst in Delft plaatsvindt.

"We hoopten op 450-500 wandelaars, maar dat we zoveel mensen op de been zouden krijgen dat hadden we niet verwacht. Het wandelen over een vast parcours van ongeveer 1 kilometer vindt plaats op de Bouwcampus en de Green Village van de TU Delft. De eregasten worden ontvangen in de speciale tent op de Green Village. Deze mensen die momenteel strijden tegen kanker of de ziekte hebben gehad, krijgen gedurende het evenement een mooi programma aangeboden dat we samen met Inloophuis Debora hebben ontwikkeld. Ze kunnen genieten van een optreden, massages, beautyverwennerij, coaching, informatie over pruiken en hoofdhuidverzorging, koffie met gebak en een heerlijke lunch op zondagmiddag", zegt Chantal trots.

Optredens en braderie
Ook de wandelaars en bezoekers worden niet vergeten. Zo zijn er gedurende deze twee dagen diverse optredens van onder andere De Maxima's, popkoor Finetuning, coverbands PAulFrAnk, Westcoast en Smalltalk. De boerenkapel De Klinkers sluit deze SamenLoop op zondagmiddag feestelijk af. De inwendige mens wordt ook niet vergeten. Er is een gezellig horecaplein met diverse eetgelegenheden: Surinaamse broodjes en saté, heerlijke Griekse tapas, pizza en hamburgers van de barbecue. De teams toveren de Bouwcampus om tot een gezellige braderie waar van alles te doen en te koop is; neem deel aan de loterij, gamecompetitie of de badeendjesrace of koop leuke tweedehands kleding, boeken, cd's, lp's of mooie zelfgemaakte spullen. De kinderen kunnen zich uitleven in de panna arena, knutselen met natuurlijke materialen met Organiverde of meelopen met de KinderLoop op zondagochtend. Cartoonist en sneltekenaar Kurf vereeuwigt iedereen die wil op een creatieve wijze met oog voor overdrijving.

Ceremonies
Centraal tijdens de SamenLoop staan de ceremonies. "Op zaterdag 9 juni opent burgemeester Marja van Bijsterveldt officieel de SamenLoop. Om 14.00 uur starten we de klok en is de SamenLoop officieel geopend. 's Avonds gaat rond 22.30 uur de kaarsenceremonie van start. Dit zal naar verwachting een emotioneel moment worden, waarop we allemaal realiseren voor wie en waarvoor we bij elkaar zijn. De veelzijdige sopraan, Donij van Doorn, die onder meer zingt in het orkest van André Rieu, brengt tijdens deze ceremonie het SamenLooplied ten gehore. Daarna lopen we, omringd door de 'Lichtjes van Hoop' twee rondes in stilte. Op zondag zetten we om 14.00 uur de klok stil en overhandigen we de cheque met hopelijk een prachtige opbrengst aan KWF Kankerbestrijding. Aan de teams, eregasten, vrijwilligers en sponsoren die zich zo ontzettend inzetten om van deze SamenLoop een succes te maken zal het niet liggen, lacht Chantal. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit gratis evenement bij te wonen. Nu hopen op mooi weer!"

SamenLoop voor Hoop Delft: van zaterdag 9 juni 13.30 uur tot zondag 10 juni 14.30 uur. Locatie: Bouwcampus 26 en Green Village, Van der Burghweg 1 in Delft. Meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl/delft.