RKDEO is nog twee wedstrijden verwijderd van de eerste klasse. (foto: Roel van Dorsten)
RKDEO is nog twee wedstrijden verwijderd van de eerste klasse. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Sleeping giant RKDEO is rijp voor de eerste klasse en gaat een mooie toekomst tegemoet

NOOTDORP – Voor RKDEO kan een prachtig seizoen nog een mooier staartje krijgen. Als de Nootdorpers drie nacompetitiewedstrijden weten te winnen, dan komen ze volgend seizoen uit in de eerste klasse.

Het behalen van de nacompetitieplek was al een puike prestatie op zich. "Want de afgelopen vier seizoenen speelden we ons in de laatste weken van de competitie pas definitief veilig. Wat dat betreft is dit een heel ander seizoen geworden", vertelt trainer Jeroen Struijs. De afgelopen jaren kreeg zijn ploeg geregeld complimenten voor het vertoonde spel, maar bleven de punten uit. Dat was dit seizoen wel anders.

"Van tevoren hadden we de doelstelling om in het linkerrijtje terecht te komen, maar in de winterstop hebben we die bijgesteld. We stonden er zo goed voor, dat we de koppen bij elkaar hebben gestoken en hebben besloten om voor het kampioenschap te gaan." Zo ver kwam het dus niet. "Maar als je ziet dat we op vier speelrondes van het einde op twee punten van de koplopers stonden, dan weet je dat we in ieder geval serieus hebben meegedaan. Dan voelt het mislopen van het kampioenschap toch wel als een teleurstelling."
Struijs heeft wel zo zijn ideeën over waarom het er niet inzat. "Als je het hele seizoen bekijkt, zijn wij niet constant genoeg geweest. We hebben een jonge ploeg waar heel veel voetbal in zit, maar de ploegen boven ons, DSOV en Quick, hebben meer ervaring en routine in het elftal. Ik denk dat zij op basis daarvan terecht aan het langste eind hebben getrokken."

Sinds de uitwedstrijd tegen HVV, die met 1-4 werd gewonnen, ligt de focus op zondagmiddag. De mannen van Struijs nemen het op tegen GLZ Delfshaven, dat op de laatste speeldag de titel in de andere tweede klasse misliep. "Het is een elftal met in individueel opzicht fantastische spelers. Die jongens weten waar het om draait en hebben veel voetbalgogme. Als wij een goede dag hebben, kunnen we van ze winnen. Dat weet ik zeker, ook al hebben zij in Nourdin Boukhari een speler die bij Ajax heeft gespeeld." Mocht RKDEO de wedstrijd winnen, dan is dat voor de oefenmeester nog geen reden om voorop te lopen in de polonaise. "Als we een ronde verder komen, zijn we nog steeds niet verzekerd van promotie. Daarna zal gewonnen moeten worden van de winnaar van het duel tussen DVV Delft en CVV Zwervers. Pas als we ook die tweestrijd winnend weten af te sluiten, is het tijd voor een feestje."

Wat er ook gebeurt, de vertrekkende Struijs laat in ieder geval een mooi elftal achter voor zijn opvolger Corné van Doorn. "Het is wel zonde dat een aantal sterkhouders vertrekt. Sommige jongens zijn niet te houden en als je op deze manier verder gaat, is je rol in het Haagse amateurvoetbal die van opleidingsinstituut. Daar is niets mis mee en daar mag je best trots op zijn. Ik denk echter dat, als je ziet dat onze onder -19 kampioen van de hoofdklasse is geworden en onze onder -17 nacompetitie voor de derde divisie speelt, er meer mogelijk is. RKDEO is een sleeping giant en ik ben ervan overtuigd dat ze ook in de eerste klasse in het linkerrijtje mee kunnen doen."

Afbeelding