Camerata Delft (foto: André Seesink)
Camerata Delft (foto: André Seesink) Foto: Esther Luijk

Fantasie con Variazioni in World Art Delft

Camerata Delft en World Art Delft hebben de handen ineen geslagen en presenteren een serie sfeervolle koffieconcerten op zondagochtend.

Expressieve, afwisselende kamermuziek uit de barok (en soms heel anders) met uitzicht op het in alle seizoenen mooie natuurlandschap van Midden-Delfland. Een heerlijk ontspannen start van uw zondag!
Het vierde concert van deze serie, met als titel Fantasie con Variazioni, vindt plaats op zondag 3 juni van 11.00 tot 12.00 uur in World Art Delft. Dit concert is tevens het jaarlijkse Vriendenconcert voor de Vrienden van Camerata Delft! Dit betekent gratis toegang voor Vrienden, maar uiteraard zijn alle andere belangstellenden zeer welkom. Op het programma staat onder andere het spetterende en virtuoze 'Variaties op La Folia' van Antonio Vivaldi (1678-1741), maar ook de Folia Variaties voor strijkkwartet van de hedendaagse John Pacheco (1982). Interessant om te horen hoe verschillende componisten met het eeuwenoude Folia-thema aan de slag zijn gegaan. Daarnaast hoort u Fantasieën en Variaties over diverse thema's van Jan Pieterszoon Sweelinck, Bartolomé de Salaverde, Johann Mertz en Mauro Giuliani. De laatste is vooral bekend vanwege zijn romantische composities voor gitaar.

Kamermuziekensemble Camerata Delft speelt fantasievolle concerten op sfeervolle locaties, onder het motto: nieuw geluid in oude muziek. Oorspronkelijke muziek met een 'nieuw geluid': variatie in bezetting en instrumentarium, eigen arrangementen, hecht en levendig samenspel. Naast oude meesterwerken (voornamelijk uit de barok) worden regelmatig hedendaagse composities geprogrammeerd, zodat een brug ontstaat tussen oude en nieuwe muziek. Kaarten: € 17,50 inclusief koffie en wat lekkers. Reserveren: reserveren@cameratadelft.nl of tel. 06-20328700. Meer info: www.cameratadelft.nl.