René Meijster was een van de gelukkige ontvangers van een gouden sportspeld (foto: Roel van Dorsten)
René Meijster was een van de gelukkige ontvangers van een gouden sportspeld (foto: Roel van Dorsten) Foto:

Uitreiking Sportspelden door sportwethouder

In de afgelopen periode zijn er wederom enkele sportspelden uitgereikt door – de binnenkort vertrekkende – sportwethouder Raimond de Prez, uiteraard ondersteund door leden van het Sportraadbestuur, zijnde voorzitter Wicher Schreuders en/of secretaris/penningmeester Guus Heemskerk.

De jeugdige kegelaars Koen van Arem, Dirk van Leipsig, Robin Wijnands (kegelvereniging De Gigangtjes / DKB) ontvingen, al weer enige tijd geleden, uit handen van wethouder De Prez alle drie een Bronzen Sportspeld vanwege de door hen behaalde prestaties. Koen van Arem werd Nederlands Kampioen Kegelen bij de Heren-Junioren 2016, Dirk van Leipsig behaalde dezelfde titel in 2017. Robin Wijnands werd Nederlands Kampioen Kegelen bij de Dames-Junioren in 2016.

Gouden Sportspeld
Op zondag 7 januari jl werd de Gouden Sportspeld uitgereikt aan Jaap Holierhoek, die ondanks zijn 83 jaar nog steeds als vrijwilliger actief is bij DHL. Eerst was hij jarenlang jeugdtrainer en -leider, maar inmiddels maakt hij al bijna 20 jaar deel uit van de onderhoudsploeg in het clubgebouw.

René Meijster ontving de Gouden Sportspeld op vrijdag 12 januari jl. omdat hij meer dan 50 jaar actief is geweest als vrijwilliger in verschillende commissies en als bestuurslid bij korfbalvereniging DES.