Een drukbezochte Voorjaars-ALV in het clubgebouw van DVC (foto: Roel van Dorsten)
Een drukbezochte Voorjaars-ALV in het clubgebouw van DVC (foto: Roel van Dorsten) Foto:

Voorjaars-ALV Sportraad Delft

Op maandag 23 april jl. vond onder leiding van voorzitter Wicher Schreuders de Voorjaars-ALV van de Sportraad Delft plaats, zoals gebruikelijk in het clubgebouw van DVC. Naast de behandeling van diverse huishoudelijke zaken ging het om de benoeming van een nieuw bestuurslid van de Sportraad, te weten Peter Grootscholten.

Hij is vele jaren geleden onder meer actief geweest in de jeugdcommissie en als voorzitter van dvv Delft, terwijl hij in het dagelijkse leven al vele jaren werkzaam is in het basisonderwijs. Na vele jaren in Den Haag directeur van een basisschool te zijn geweest, is Grootscholten dat sinds het begin van het huidige schooljaar in Delft. Hij is daarmee bij uitstek de geschikte persoon om de verbinding te leggen tussen de georganiseerde sportclubs en het onderwijs.

Herbenoemd
Secretaris/penningmeester Guus Heemskerk en bestuurslid Martin Bronmeijer waren volgens rooster aftredend maar herbenoembaar. Alle drie de kandidaten werden door de vergadering (her)benoemd. Vervolgens was er aandacht voor presentaties door Leontine Heisen over de stichting Villa Joep en door Joline van Lier over de weg naar een rookvrije generatie.

Visie sport en bewegen
Ten slotte werd gesproken over de inmiddels door de Gemeenteraad vastgestelde 'Visie sport en bewegen 2017-2025'. Sportraad-voorzitter Wicher Schreuders memoreerde dat deze nota tot stand is gekomen na een in augustus 2016 daartoe door het Sportraadbestuur gedaan verzoek. Deze Visie-nota en het 'Sportaccommodatieplan 2016' zijn de twee voornaamste bouwstenen voor de nu te ontwikkelen gemeentelijke Investeringsagenda, die uiteindelijk moet dienen om de geconstateerde en alom erkende ontstane achterstanden in de Delftse sportsector goed te maken en in feite meer dan dat. Na jaren van bezuinigingen, ook in de sportsector, moet nu weer opgebouwd gaan worden, zeker ook gezien de gemeentelijke wens om in de komende jaren veel extra huizen te gaan bouwen, waarmee het inwonertal in Delft aanzienlijk zal toenemen. De sportclubs willen daarbij hun belangrijke en maatschappelijk relevante functie vervullen, maar dat moet dan wel mogelijk zijn. Sportraad-voorzitter Wicher Schreuders was dan ook blij dat enkele leden van de Gemeenteraad als belangstellenden tijdens de ALV aanwezig waren.