Boekenmarkt Nootdorp

Op zondag 27 mei van 11.00 – 17.00 uur is er weer de inmiddels bekende boekenmarkt voor de Bartholomeuskerk in Nootdorp. Op donderdag 24 mei kunt u al boeken, cd's en/of platen inleveren tussen 17.00 en 18.00 uur bij het Parochiehuis. Graag de boeken in tassen of handzame dozen aanleveren. De organisatie is weer in handen van de Vrienden van de Bartholomeuskerk. De opbrengst is ten bate van het restauratie- en onderhoudsfonds van de kerk. De boekenmarkt wordt gehouden in het Parochiehuis gelegen naast de kerk aan de Veenweg in Nootdorp. De toegang is gratis. Parkeren is geen probleem. Inlichtingen via 015 3108249.

De Hoornse Kunstroute

Op zaterdag 26 mei is er in Den Hoorn 'De Hoornse Kunstroute'' georganiseerd. Er doen 20 plaatselijke kunstenaars aan mee, die verschillende kunst maken. De route gaat langs verschillende locaties, ook bij de kunstenaars thuis. gereden worden van 11.00-16.00 uur vanaf de Beatrixstraat 1 te Den Hoorn. Deelname is gratis, pak de fiets of wandel en geniet van de kunst die u langs deze route kan bewonderen. Tot zaterdag 26 mei.

Bijzondere
kerkdienst

Op zondagmiddag 27 mei 2018 vindt er in de R.K. H.H. Franciscus & Clarakerk aan de Raamstraat 78 te Delft een bijzondere kerkdienst plaats. Deze kerkdienst is aangepast aan mensen met een verstandelijke beperking. Thema van die viering is: "Bruiloft in Kana". De dienst begint om 15.00 uur en wordt geleid door pastor Jan Lamberts. Medewerking wordt verleend door Muziekgroep 'Samenspel' o.l.v. Peter Rodenburg. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze dienst mee te maken, in het bijzonder mensen met een verstandelijke beperking, hun familie, begeleiding en andere belangstellenden. Deze dienst is ook zeer geschikt voor kinderen. De kerkdienst, met aansluitend koffiedrinken, duurt tot 16.30 uur.

Vivace zingt Duruflé en Fauré

Zangvereniging Vivace uit Schipluiden zingt op vrijdag 25 mei 2018 de requiems van Duruflé en Fauré. De locatie is dit keer de Sint Antonius en Corneliuskerk, Hoornseweg 12, Den Hoorn. Koos van Beurden dirigeert het koor en het begeleidende orkest. Organist is Bert den Hertog, Cellosoliste is Stans Jeurissen. Koorleden zingen de solopartijen. Het concert begint om 20.00 uur; kaarten kosten € 15. Dat is inclusief het programmaboekje en een consumptie. De kaarten voor het 'Requiemconcert' op 25 mei zijn verkrijgbaar via de website www.zangverenigingvivace.nl, bij de koorleden en op de avond zelf in de kerk in Den Hoorn. Tevens In de voorverkoop op de volgende locaties: Schipluiden: De Gaech Antiek / Den Hoorn: drogisterij DIO Vitaal / Maasland: Bloemsierkunst Bloei (naast de AH) / Delft: muziekhandel Van Buytene.