De sportieve uitvoering Suzuki Swift Sportline, met als belangrijk kenmerk de zwarte sportgrille met honingraatmotief.
De sportieve uitvoering Suzuki Swift Sportline, met als belangrijk kenmerk de zwarte sportgrille met honingraatmotief. Foto:

Suzuki Swift is er nu ook in de sportieve Sportline uitvoering

De introductie van de nieuwe Suzuki Swift Sportline is een feit.

Suzuki laat een design zien dat extra sportief oogt, met onder meer lichtmetalen 17-inch velgen, een prominente dakspoiler en een dubbele sportuitlaat. De Suzuki Swift Sportline is niet alleen sportief, maar heeft ook lage verbruikskosten. De vijfdeurs Swift Sportline heeft een 1.2 Dualjet of een 1.0 Boosterjet-benzinemotor. De vanafprijs ligt op 18.799 euro of met Suzuki Private Lease betaal je een maandbedrag van 299 euro. Wat maakt de Sportline nog meer tot een echte Sportline? De aandacht trekken onder andere een zwarte bodykit, skidplates vóór zowel als achter en speciale sportstriping. Aan de voorkant is er ook een zeer kenmerkend onderdeel en dat is de zwarte sportgrille met honingraatmotief, uniek voor de 1.0 Boosterjet.

Motorisatie
Qua motorisatie zijn er dus twee keuzemogelijkheden. Er zijn twee efficiënte benzinemotoren. De 1.2 Dualjet heeft een vermogen van 66 kW (90 pk) bij 6.000 tpm en is optioneel leverbaar met een automatische transmissie. De 1.0 Boosterjet met turbo doet hier een schepje bovenop en levert 82 kW (112 pk) bij 5.500 tpm. Het benzineverbruik (NEDC) bedraagt respectievelijk 1 op 23,3 en 1 op 21,7. De Boosterjet is de sportiefste van het stel en accelereert vanuit stilstand in 10,6 seconden naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 195 kilometer per uur. Het comfort is niet vergeten. Suzuki rust de Swift Sportline standaard uit met stoelverwarming, ook airconditioning en een achteruitrijcamera zijn standaard. Daarnaast zijn luxueus een 7-inch smartphone linkage touch display met digitale radio (DAB+), AUX-input, USB-poort en Bluetooth.

(Lease)prijzen
De nieuwe Suzuki Swift Sportline is per direct leverbaar. De consumentenprijzen beginnen bij 8.799 euro voor de 1.2 Dualjet. De 1.0 Boosterjet is verkrijgbaar vanaf 19.999 euro. Private FlexLease is na één jaar maandelijks opzegbaar. De maandtarieven van Suzuki Private Lease starten bij respectievelijk 299 en 309 euro. Wil je de mogelijkheid het contract na één jaar maandelijks op te zeggen, dan betaal je wat meer.