Tijdens de pre-party in STECK kan er alvast kennis gmaakt worden met MAMIHLAPINATAPAI.
Tijdens de pre-party in STECK kan er alvast kennis gmaakt worden met MAMIHLAPINATAPAI. Foto:

Pre-party Westerpop in STECK

Op eerste Pinksterdag, zondag 20 mei 20.00 uur in STECK, zal er een pre-party plaatsvinden van Westerpop. De pre-party staat in het teken van de 27e editie van het gratis toegankelijke popfestival, wat dit jaar zal plaatsvinden op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli.

De winnaar van de Peter Tetteroo Bokaal 2016 heeft er even op moeten wachten maar in juli is het eindelijk zover. De band Leoparte trapt dan de zaterdag van Westerpop af. Tijdens deze pre-party alvast een voorproefje! Leoparte maakt een kleurrijke mix van ska, pop, reggae, cumbia, afrobeat en nog veel meer. Met zeven man en een hoop instrumenten bouwen ze overal een groot feest. Leoparte laat de wereld dansen, springen, zingen en schreeuwen. Geïnspireerd door bands als The Cat Empire, Manu Chao en Sublime is een setlist met gevarieerde nummers geschreven, van relaxte reggae tot swingende uptempo nummers. Positieve vibes en dansbare grooves. Op 29 maart verscheen de release van de EP getiteld Masks, mede gefinancierd door Westerpop.

Op deze avond kan het publiek ook alvast kennismaken met MAMIHLAPINATAPAI. Onuitspreekbaar goed! Acht muzikanten, heel veel lettergrepen en een mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia. Denk aan een Spaanse cocktail met ingrediënten van Manu Chao, Che Sudaka en TenTemPiés. Vorig jaar werd het op veel festivalweides een grote fiësta. Maar liefst 45 shows stonden vorig jaar in de agenda met talrijke hoogtepunten zoals Patronaat, Oerol, Mañana Mañana, MadNes Festival, Zwarte Cross, Ferrara Buskers Festival in Italië, een korte tour door Spanje en een mooie afsluiter samen met Bazzookas in Paard. De band overtuigde het publiek in de Melkweg en op Bevrijdingsfestival Wageningen. Maar ook de komende Westerpop, staat bij dit vrolijke gezelschap in de agenda.

De Westerpop Pre-Party is gratis toegankelijk.