Eén van de monteurs met moderne uitleesapparatuur in de werkplaats. (foto: ML)
Eén van de monteurs met moderne uitleesapparatuur in de werkplaats. (foto: ML) Foto:

Autobedrijf Nootenboom blijft met nieuwe ontwikkelingen meegaan

NOOTDORP - Autobedrijf Nootenboom is een allround bedrijf, dat altijd met z'n tijd mee blijft gaan.

Mee met de veranderingen die het voortgaan van de tijd nu eenmaal met zich mee brengen, maar niet alles wordt anders. Meegaan met de tijd betekent dus niet veranderen. De persoonlijke relatie met de klanten blijft zeer belangrijk bij het bedrijf aan de Oudeweg in Nootdorp. "Bij dit autobedrijf kent men z'n klanten persoonlijk", vertelt Menno Roeling, bedrijfsleider van Autobedrijf Nootenboom. Het autobedrijf heeft diverse afdelingen. Als eerste natuurlijk de autoverkoop van alle merken nieuwe en gebruikte auto's. Daarnaast is er een werkplaats waar het onderhoud en de reparaties plaatsvinden. Ook de montage en opslag van zomer- en winterbanden is allemaal in eigen beheer. Tevens beschikt Autobedrijf Nootenboom over een eigen schade-afdeling. "Zoals gezegd blijven wij mee gaan met de nieuwste ontwikkelingen", zegt Menno Roeling. "Je ziet bijvoorbeeld dat elektrisch rijden aan een grote opmars bezig is. Daar spelen wij natuurlijk ook op in. Onze monteurs worden hier volledig voor opgeleid. Tevens beschikken wij over een eigen oplaadpunt voor de elektrische auto's die bij ons in onderhoud zijn. Met andere woorden, bij de sales en aftersales gaat men volledig mee met de nieuwste technieken."

KIA en Ford
Op de verkoopafdeling is er uiteraard volop verkoop van de merken KIA en Ford. Autobedrijf Nootenboom heeft van oorsprong een rijke historie van deze merken. Maar gedurende de jaren zijn er steeds meer merken bij gekomen. Dus ook alle andere denkbare merken kunnen hier worden aangeschaft. "Daarnaast importeren wij jong gebruikte auto's vanuit heel Europa", zegt Roeling. "Voor een goede occasion ben je hier dus aan het juiste adres. Ook voor een compacte middenklasser voor de krappere portemonnee kunt u bij ons terecht. Hebben wij de geschikte auto niet voor u, dan zorgen wij met een zoekopdracht dat wij deze wel aan u kunnen aanbieden." Meegaan met de veranderingen van deze tijd is belangrijk. Daarom is Autobedrijf Nootenboom ook actief met private lease. Het is een goede partner als het hier om gaat. Van de compacte KIA Picanto tot de robuuste Ford Kuga: bij Autobedrijf Nootenboom kun je een aantrekkelijk leasecontract afsluiten.
In de toekomst gaan steeds meer merken werken met verschillende Connected Car Services. Dit is een systeem dat er voor zorgt dat uw auto in verbinding staat met uw smartphone. Op afstand worden diverse punten voor u in de gaten gehouden. Zoals bijvoorbeeld bandenspanning, verbruik en eventueel onderhoud. Ook KIA werkt hier al mee en dit systeem kan bij Autobedrijf Nootenboom worden geïnstalleerd. Autobedrijf Nootenboom kan voor alle automerken het onderhoud uitvoeren. "Dat gebeurt steeds vaker met een onderhoudsbudget", zegt Roeling. "Onderhoud op maat uitgevoerd en dat allemaal op basis van een vooraf opgesteld onderhoudsbudget." Hij wil nog maar eens benadrukken, dat in de werkplaats van het bedrijf gewerkt wordt met de allernieuwste apparatuur, waaronder universele uitleesapparatuur voor alle merken. Ja, want ook daar komt steeds meer elektronica bij kijken." De monteurs van Autobedrijf Nootenboom volgen dan ook het hele jaar door bijscholingscursussen. Drie tot vijf dagen per jaar worden zij bijgeschoold in de nieuwste technische ontwikkelingen. De oorspronkelijke eigenaar, Henk van Wijk, zit al meer dan vijftig jaar in de automobielbranche. In al die jaren heeft hij veel zien veranderen. "Een ontwikkeling die eerst vijftig jaar in beslag nam, duurt tegenwoordig maar vijf jaar", legt hij uit. "Zo snel gaat de technische ontwikkeling." Hij wil binnenkort echt een stap terug gaan doen. Daarom heeft sinds 1 januari van dit jaar Menno Roeling de operationele leiding binnen Autobedrijf Nootenboom gekregen.

Autobedrijf Nootenboom
Oudeweg 29
2631 PA Nootdorp
(015) 310 99 55
www.nootenboom-nootdorp.nl