Afbeelding
Foto:

Ford C-Max is er nu ook in Sport-uitvoering

Een nieuwe uitvoering van de C-Max, dat is het grote nieuws van Ford. Van de C-Max is nu namelijk ook een Sport-uitvoering. Dit is een sportief aangeklede versie van de compacte MPV. Wat is er nu zo bijzonder, wat maakt dit een echte C-Max Sport?

Dat zijn onder andere de vele zwarte accenten. Niet alleen het dak, maar ook de grille en de buitenspiegels zijn in het zwart uitgevoerd. In deze uitvoering zijn ook de 17-inch lichtmetalen wielen een kenmerk, evenals de achterspoiler en de sideskirts. De onderkant van zowel de voor- als achterbumper zijn in carrosseriekleur gespoten.
De C-Max Sport is verder voorzien van parkeersensoren en verwarmbare en elektrisch bedienbare buitenspiegels. De C-Max Sport is ook van binnen helemaal een sportuitvoering. Het interieur heeft namelijk sportstoelen en zwarte hemelbekleding. Contrasterende stiksels en zwarte cijfers op de pookknop maken de Sport-uitrusting compleet. Een middenarmsteun is standaard, hetzelfde geldt voor automatische verlichting, een regensensor en een automatische binnenspiegel. De vanafprijs van de C-Max Sport is vastgesteld op 30.620 euro. Voor dat geld zit er een 125 pk sterke 1.0 EcoBoost onder de motorkap. Voor 300 euro extra monteert Ford de 150 pk sterke 1.5 EcoBoost in het motorgedeelte.
Bestellen kan per direct.
C-Max algemeen
In de Ford C-Max kan een gezin van vijf in alle comfort reizen. Hierbij kunnen de drie afzonderlijke achterstoelen neergeklapt worden om de ruimte te optimaliseren. Er is ook nog een Grand C-Max zevenzitter. Hierbij kan de middelste stoel op de tweede rij ook in een mum van tijd worden weg geklapt onder de rechterstoel. Dankzij deze ingenieuze 2+2+2 indeling kan er een tussenruimte worden gecreëerd voor een goede toegankelijkheid. Genieten van de buitenlucht tijdens het rijden? Ook dat kan, met het optionele elektrisch bedienbare dakluik van het panoramadak. Met één druk op de knop kun je volop genieten van natuurlijk licht. Terwijl het reflecterende glas je koel houdt en tegen schadelijke UV-straling beschermt.
Een technische slimheid op het gebied van veiligheid is Active City Stop. Wil je aanrijdingen voorkomen bij lage snelheden? Vertrouw dan op Active City Stop, dat bij snelheden onder 50 kilometer per uur voortdurend de afstand tussen jou en het voertuig voor je meet. Remt je voorligger onverwachts? Dan remt het systeem automatisch mee. Ook op het gebied van comfort is er, naast veiligheid, een prima voorziening. In balans zijn is goed, zeker op de weg. In de C-Max checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van de auto. Daarnaast is er correctie bij elke afwijking, zoals slippen. Je blijft in positie, dus ook in controle.

Ardea Auto
www.ardeaauto.nl