Misschien vind jij wel de grote spinnende watertor! (Foto: PR)
Misschien vind jij wel de grote spinnende watertor! (Foto: PR) Foto: Esther Luijk

Volop activiteiten tijdens Week van ons Water

Van 7 t/m 13 mei is het de 'Week van ons water'. In samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland organiseert Duurzaamheidscentrum De Papaver leuke wateractiviteiten.

Ken jij de grote spinnende watertor? Hij is niet heel zeldzaam, maar wel spectaculair groot en de zwaarste kever in Nederland. Ga hem en nog heel veel andere waterdieren ontdekken met het slootjespakket van De Papaver. Het pakket is de hele week voor 5,- euro per dag te huur. Degene die het zeldzaamste waterdier ontdekt, wint een prijs! De wedstrijd start op maandag 7 mei en loopt tot en met zondag 13 mei. Maak een foto van je gevangen waterdieren, zet ze daarna terug in de sloot en stuur je foto naar thea@papaverdelft.nl.

Ernst's
Onderwaterwereld

Kom dinsdag 8 mei waterdiertjes vangen bij de Papaver in Delft. Ontdek wat er in en om het water leeft en wat dit zegt over de kwaliteit van het slootwater. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn Delflanders Joep de Koning en Ernst Raaphorst, bekend van de online serie Ernst's OnderWaterWereld aanwezig.

Workshops
Ook zijn er die dag workshops 'waterdieren'. Die bestaat uit twee delen: de speurtocht 'Vijvergeheimen' en een kikkermasker maken. Ze starten om 10.00, 11.00, 13.00 en 14.00 uur een aanmelden is gewenst en kan via thea@papaverdelft.nl. Op dinsdag worden alle activiteiten aangeboden door Delfland en zijn ze zonder kosten te volgen. Wil je alles over kikkers en padden leren? Speel dan op woensdag 9 mei het Levend kikkerbord. Het Heempark bij De Papaver is het spelbord en jij bent de pion! Het kan gespeeld worden tussen 10.00 en 16.00 uur.

Meer informatie
Kijk voor alle informatie op de website van De Papaver: www.papaverdelft.nl.