'De Oog voor uw kind' weken vinden plaats tot en met woensdag 9 mei bij Van der Leeuw Optiek (foto: PR)
'De Oog voor uw kind' weken vinden plaats tot en met woensdag 9 mei bij Van der Leeuw Optiek (foto: PR) Foto:

Van der Leeuw Optiek strijdt tegen bijziendheid

Delft - Tot en met woensdag 9 mei vinden de 'Oog voor uw kind' weken plaats bij Van der Leeuw Optiek. Tijdens deze weken besteed Van der Leeuw Optiek extra aandacht aan de stijging van bijziendheid onder kinderen.

Met het organiseren van deze dagen wil Van der Leeuw Optiek aandacht vragen voor de stijging van bijziendheid bij kinderen. In Nederland komt extreme bijziendheid (myopie) steeds vaker voor bij kinderen. Myopie is erfelijk bepaald. Voor de ontwikkeling van het kind is goed zicht ontzettend belangrijk. Gedurende de eerste 12 jaar van ons leven leren we namelijk 80% via onze ogen. Van der Leeuw Optiek wil daarom extra aandacht geven aan kinderen die minder goed zicht hebben. ,,Bij een bril denken kinderen vaak aan oudere mensen. Wij willen tijdens de 'Oog voor uw kind' weken laten zien dat een bril ook stoer en hip kan zijn.", aldus Joep Eggink, manager Optiek bij Van der Leeuw. Daarnaast wil Van der Leeuw Optiek kinderen en ouders vertellen wat voor mogelijkheden er zijn om myopie onder controle te krijgen, zoals het dragen van Nachtlenzen®.

Bijziendheid (myopie) lijkt makkelijk op te lossen met een bril. Maar kinderen met -6 of hoger hebben op latere leeftijd de kans van 1 op 3 om ernstig slechtziend of blind te worden. Gelukkig zijn er mogelijkheden om dit zoveel mogelijk te voorkomen: meer buiten zijn en minder lang achtereen dichtbij kijken, zoals op een mobiele telefoon of tablet.

'De Oog voor uw kind' weken vinden plaats van woensdag 25 april tot en met woensdag 9 mei bij Van der Leeuw Optiek. Tijdens deze weken wordt het voor kinderen gezellig gemaakt bij Van der Leeuw. Zo is er de mogelijkheid om een kleurplaat te maken en krijgt ieder kind die een oogmeting heeft laten doen een leuk cadeautje. Van der Leeuw Optiek is gevestigd aan de Koornmarkt 84, 2611 EJ Delft. Tel: 015 214 0880