De DLE calculator op de website van De Laatste Eer brengt inzicht in het kostenplaatje van een uitvaart
De DLE calculator op de website van De Laatste Eer brengt inzicht in het kostenplaatje van een uitvaart Foto:

De DLE calculator schept duidelijkheid

Als de uitvaart van een geliefde volledig naar uw wensen wordt ingevuld, wat gaat dat dan precies kosten? Op die vraag biedt De Laatste Eer antwoord met behulp van de DLE Calculator op de website.

Met de calculator kan heel precies berekend worden wat een uitvaart gaat kosten, als deze geheel naar iemands wensen is aangepast. "We hebben ervaren dat veel mensen vragen hebben over de kosten van de uitvaart", vertelt Frank Franse, directeur van De Laatste Eer. "We vinden het belangrijk dat zij tijdig weten of de uitvaart kan plaatsvinden op de manier zoals zij dat graag willen. Deze calculator biedt daarvoor uitkomst. De calculator begint met de vraag begraven of cremeren?, maar gaat vervolgens dieper in op alle aspecten van een uitvaart, zoals welke kist er gekozen wordt, wat voor rouwauto, bloemen, etcetera. Maar denk ook aan bijzondere catering of een speciale plek om de afscheidsdienst te houden. Alles wat wettelijk mag en ethisch verantwoord is, is bij ons mogelijk en kan besproken worden."

Consulent
Franse benadrukt dat het ook mogelijk blijft om een afspraak te maken met een consulent van De Laatste Eer. "Samen met de consulent kunnen alle wensen besproken worden, maar kunt u bijvoorbeeld ook laten checken of u voldoende verzekerd bent of genoeg gespaard heeft. Elke donderdagochtend van 9.30 uur tot 12 uur is het mogelijk om bij ons binnen te lopen tijdens het inloopspreekuur aan de Juniusstraat 4."

De Laatst Eer
Voor 5 euro per jaar kunnen leden van De Laatste Eer gebruik maken van alle faciliteiten en sparen in het fonds van vooruitbetaling. Bovendien ontvangen zij tweemaal per jaar het magazine Delfts Leven en wordt er voor hen jaarlijks een gratis ledendag georganiseerd. Kijk op www.de-laatste-eer.nl voor meer informatie.