Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

DELFT - Eigenlijk woont Henk Zwartjens al zijn hele leven in dit straatje in de Wippolder. Toen de oude bebouwing er nog stond dus ook al. Maar in 1999 zijn er in dit gedeelte allemaal koopwoningen gebouwd.

Z'n vrouw was inmiddels overleden en samen met Ingrid van der Stap was hij verder gegaan. Samen hebben ze zich ingeschreven en werden ze bovendien ingeloot. Hierdoor konden ze in dit hoekhuis gaan wonen en dat hebben ze ruim achttien jaar met veel plezier gedaan. De nieuwbouwwoningen doen allemaal denken aan de bestaande architectuur in de Wippolder. Toch zijn die heel eigentijds, met onder meer de pannendaken als onderdeel van de voor- en achtergevel. "Het is m'n oude straatje, en ook in deze nieuwbouwwoning heb ik me altijd heel erg thuis gevoeld", zegt Henk, die de laatste jaren is gaan kampen met de ziekte Alzheimer. "Het is niet leuk op relatief jonge leeftijd met die ziekte te maken te krijgen, en regelmatig geef ik dan ook medewerking aan wetenschappelijk onderzoek door een gespecialiseerde kliniek in Amsterdam. Het heeft ons wel genoodzaakt op zoek te gaan naar een gelijkvloerse woning, we willen graag naar een seniorenwoning in het Westland."
Nòg liever waren ze naar een chalet in een echt natuurgebied verhuisd, maar het Westland vinden ze ook een prachtige omgeving. "Hier hebben we zelfs nog met drie meiden gewoond", zegt Ingrid. "Die zijn nu allemaal de deur uit, maar het huis is er groot genoeg voor."
Het huis in de Theresiastraat is goed onderhouden en biedt wooncomfort in een sfeervolle jaren-dertig-woonwijk, die bovendien dicht bij het centrum van Delft is. "De Wippolder is een rustige volksbuurt, al is dat de laatste jaren best aan het veranderen. Er komen ook veel mensen van buiten af wonen en ook de TU is dichtbij", zegt Ingrid. "Hier in de buurt zijn er genoeg winkels en scholen, voor kinderen is er genoeg speelgelegenheid."
De woonkamer heeft een tegelvloer met vloerverwarming. Er is een breed zitgedeelte, met uitzicht op de tuin. Aan de voorzijde is er een ruime keuken met inbouwapparatuur. "Kun je eventueel zo aanpassen, dat het aanrecht onder het keukenraam door loopt", zegt Henk. "Maar er zijn nog diverse andere indelingsmogelijkheden."
De ongeveer 9 meter diepe tuin ligt op het westen, waardoor er volop zon is. In de tuin staat een berging en er is een achterom. Aan de achtergevel hangt een breed zonnescherm. "Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers", legt Ingrid uit. "Allemaal ruim, maar onze slaapkamer aan de voorkant heeft echt heel veel ruimte. En we hebben een badkamer met een wastafel, een handdoekenradiator, een douche en een wastafel. Waar nu een raam zit in de achterslaapkamers, kun je ook een deur maken, als toegang tot het dakterras. Dat hebben we samen met de buren laten maken, inclusief hekwerk. Ook daar zou je heerlijk in de zon buiten kunnen zitten, hoewel wij er zelf dus weinig gebruik van gemaakt hebben."
En dan is er nog de mogelijkheid van een opbouw, wat veel andere bewoners in de straat hebben laten uitvoeren. "Een extra opbouw is in de bouw al helemaal voorbereid", aldus Henk.
Van de natuur kun je optimaal genieten, want de Delftse Hout, natuurgebied De Balij en het Bieslandse Bos zijn snel en makkelijk bereikbaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding