Voor Clockwork gebruikte kunstenaar Willem Besselink gegevens over de stand van de zon tijdens de tentoonstellingsperiode. (foto: Jip Hinten)
Voor Clockwork gebruikte kunstenaar Willem Besselink gegevens over de stand van de zon tijdens de tentoonstellingsperiode. (foto: Jip Hinten) Foto:

Lopen door een gigantische zonnewijzer

Ruim 800 meter aan hout verwerkte kunstenaar Willem Besselink in zijn bijzondere installatie Clockwork. Een gigantische zonnewijzer waar je als bezoeker door heen kunt lopen. Besselink opereert vaak als onderzoeker of analyticus. Delen van zijn eigen leven of de ruimtes waarin hij zijn werk tentoonstelt, neemt hij secuur onder de loep. Daarna verzamelt hij daarvan systematisch data die hij in zijn kunstwerken verwerkt. Voor Clockwork gebruikte hij gegevens over de stand van de zon tijdens de tentoonstellingsperiode. Hoe de zon door het monumentale daklicht van 38CC de ruimte binnenvalt. Het rasterpatroon van zonlicht en schaduwen heeft hij vastgelegd in een ruimte vullende installatie die de het verloop van de tijd tastbaar maakt.

Te zien t/m 10 juni. www.38CC.nl