Afbeelding
Foto:

Chris Godwaldt (37) en Toby (9 weken)

Wat ben je hier aan het doen op de Markt?
Ik heb Toby laten leiden waar we heen gingen, en we kwamen hier terecht. Dus ik ben niet met een doel naar de Markt gelopen.

Hoe lang heb je Toby al?
1 dag! Mijn man en ik hebben hem gisteren opgehaald bij de fokker in Nijkerk, echt een heel nieuw gezinslid dus. Hij is superlief en rustig, en heeft de hele nacht geslapen, het is een lieverd! We zijn nu overal heen aan het lopen om hem aan de omgeving te laten wennen.

Wat doe je in het dagelijks
leven?

Ik ben barista bij een koffietent in de Choorsteeg, en daarnaast doe ik vertaalwerk Nederlands - Engels. Ik ben namelijk geboren en getogen in Canada, maar heb een Nederlandse achtergrond. Anderhalf jaar geleden zijn we naar Nederland verhuisd.
Een hele verandering!
Zeker! Ik vertelde mijn man pas nadat we getrouwd waren dat ik heel graag naar Nederland wilde verhuizen. Gelukkig pakte hij het goed op, hij zei: 'we doen het gewoon!'. En hoewel ik mijn vrienden en familie wel mis, heb ik nooit spijt gehad.

Wat vind je zo leuk aan Delft?
Het is een grote stad maar er heerst een dorpsgevoel. Bovendien wonen er vriendelijke, gastvrije mensen. Ook de geschiedenis vind ik mooi, bijvoorbeeld dat de 'nieuwe kerk' ook al bijna 600 jaar oud is! Dat hebben we in Canada niet, daar is alles nieuw.

Ga je verder nog wat doen
vandaag?

Ik moet nog wat vertaalwerk doen, en verder denk ik dat deze kleine me nog wel even bezig houdt! Sowieso moet 'ie nog wel een keer of zes uit vandaag!