Een uitverkocht concert voor popfenomeen Hans Vermeulen (foto: Jerrold Mallee)
Een uitverkocht concert voor popfenomeen Hans Vermeulen (foto: Jerrold Mallee) Foto:

Ontroering bij Hans Vermeulen Tribute concert

Op 9 november 2017 overleed popfenomeen Hans Vermeulen. Een aantal van zijn vrienden waaronder Delftenaren Hilde Marchal, Erik Westra en Polle Eduard besloten al snel dat er een groots eerbetoon moest komen voor Hans.

De animo van het publiek was groot. Het evenement was dan ook snel uitverkocht. Zondag 8 april werd een dag om niet meer te vergeten. Hier werd muziekgeschiedenis geschreven. De optredens en het eerbetoon hebben de harten van velen diep geraakt. Het werd een middag vol weemoed en verlangen naar de mens én muzikant Hans Vermeulen. Zijn muzikale erfenis werd deze middag op een fantastische en respectvolle wijze vertolkt door een aantal van de beste artiesten die ons land rijk is, waaronder een flink aantal bekende Haagse muzikanten. De nummers van Vermeulen blijven ook anno 2018 tijdloos goed. Zijn composities zijn van alle tijden.

Radio en TV coryfee Tineke de Nooij deed de betrokken presentatie van dit eerbetoon. De mannen van The Rest met Len Bouman, Delftenaar Polle Eduard, Beau Wassenbergh, Ron Knoester en André Sommer staken in muzikale topvorm. Ze werden op indrukwekkende wijze vocaal bij gestaan door Edward Reekers en Bert Heerink én met Rinus Gerritsen van Golden Earring in enkele songs op bas. Nummers als 'True love that's a wonder', 'Just a friend', 'Summertrain', 'Capital Punishment', het kwam allemaal langs. IJzersterke vertolkingen en met zo'n passie dat het publiek steeds weer uit zijn dak ging. Het werd een indrukwekkend eerbetoon aan een groot muzikant. De zaal was een dansende en zingende massa. Tussen de optredens door gingen de herinneringen terug naar de broer van Hans, Jan Vermeulen, waarop hij zeer gesteld was, maar ook naar Okkie Huysdens die in Rainbow Train meespeelde. Alle drie zijn er inmiddels niet meer. De mooie herinnering blijft.