Het IKC De Eglantier is van alle gemakken voorzien (foto: PR SRK)
Het IKC De Eglantier is van alle gemakken voorzien (foto: PR SRK) Foto:

Wethouder Hekker opent IKC De Eglantier

Afgelopen vrijdagmiddag opende wethouder Aletta Hekker officieel IKC De Eglantier Voorhof in Delft. Het is het tweede kindcentrum dat onlangs geopend is in Delft, na het Max Havelaar kindcentrum aan de Voorstraat.

Met Engels als tweede taal en het International Primary Curriculum is het IKC voor een brede groep ouders aantrekkelijk. Het IKC heeft twee ontwikkelingsrijke domeinen rond de leeftijd van het kind (0-7 jaar en 7-12 jaar). Hierbinnen is fysiek geen onderscheid tussen school en kinderopvang; alle voorzieningen voor dezelfde leeftijdsgroep zitten op één adres bij elkaar. Na de recente uitbreiding met peuteropvang en een kinderdagverblijf is het aanbod van 0-12 jaar compleet.

Samenwerking
IKC De Eglantier Voorhof is een samenwerking tussen Librijn openbaar onderwijs (met basisschool De Eglantier Voorhof), Stichting Rijswijkse Kinderopvang (met Kinderopvang Eglantier) en de gemeente Delft. De gemeente maakt zich sterk voor nieuwe integrale kindcentra vanuit het beleidsthema 'groei en talent'. In het IKC wordt de verbinding gemaakt tussen kinderopvang en onderwijs en werkt met één team, één visie en een uitdagende en doorlopende ontwikkelingslijn voor kinderen van 0-12 jaar. Het is een leerrijke omgeving met Engels als tweede taal. Verder werkt het IKC met het International Primary Curriculum en een leeftijd gericht aanbod binnen de twee ontwikkelingsdomeinen.

Het IKC biedt basisonderwijs, een kinderdagverblijf, peuteropvang, tussenschoolse-, voorschoolse én buitenschoolse opvang. Het domein 0-7 jaar is gevestigd aan de Roland Holstlaan 917-919 en het domein 7-12 jaar aan de Ina Boudier-Bakkerstaat 2 in Delft. Meer weten over onderwijs www.voorhof.eglantierdelft.nl en kinderopvang www.kinderopvangeglantier.nl