Wéér eentje minder...

En weer verdwijnt in Delft een geldautomaat: ABN AMRO sluit per 20 maart de geldautomaat aan de Westvest 38. daarmee blijft een beperkt aantal automaten over.

Nadat Delft op Zondag in de editie van 11 februari al berichtte over de sluiting van de ING geldautomaat aan de Choorstraat, en kort daarna ook de geldautomaat aan de Brabantse Turfmarkt ineens verdwenen was, verdwijnt nu ook de geldautomaat van ABN AMRO aan de Westvest.
Bij ING was de reden om de automaten te ontmantelen vooral het gevaar van plofkraken. Omdat er mensen boven en in de directe omgeving van de automaat wonen is de kans op schade en letsel volgens de bank te groot. Bij de concurrerende bank lijken andere overwegingen aan het besluit ten grondslag te liggen: "'Kijkend naar hoe klanten willen betalen, blijven we een toename zien van PIN betalingen en een groei zien in het gebruik van mobiel en internet bankieren", aldus Gudy van der Wal, Directeur Dagelijkse Bankzaken ABN AMRO van marktgebied Haaglanden. "Zo wordt de Mobiel Bankieren App ruim 70 miljoen keer per maand gebruikt." Met andere woorden: het digitale betalen is volgens de bank zo ingeburgerd dat automaten voor cash geld overbodig worden. Een conclusie waar niet iedereen het mee eens is. ABN AMRO garandeert een landelijke dekking in Nederland, maar met het verdwijnen van deze geldautomaat wordt de spoeling in de Delftse binnenstad wel dun. Zo kun je nog terecht bij de geldautomaten aan de Pynepoort, de Phoenixstraat, de Markt en op het station.