Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door ZO Makelaars

DELFT - René en Marieke de Jong zijn 22 jaar geleden hier komen wonen. Deze woningen op het voormalige volkstuinencomplex waren toen net opgeleverd.

Ze hadden al een dochter met de naam Thanee en later is hun zoon Tribb hier geboren. René en Marieke noemen dit een ideale locatie, met scholen in de buurt. "Het is een super lekkere buurt", zegt René. "En langs de Buitenwatersloot loop je zo naar het centrum."
Het huis staat in een buurt die niet iedereen kent. Een klein buurtje met huizen die in een vierkant zijn gebouwd. "Het is ook nog eens maar vijf minuten lopen naar Den Hoorn, waar ik ook wel eens boodschappen ga doen", zegt Marieke.
En er zijn genoeg plekken om lekker buiten te zijn, bijvoorbeeld in het gezellige Hof van Delft park."
Toen René en Marieke hier kwamen wonen, hebben ze meteen de nodige zaken aangepast. Zo is de woonkamer uitgebouwd. Hierdoor kon er boven ook een extra slaapkamer gerealiseerd worden. Er zijn twee luxe badkamers gemaakt en nog eens een extra dakterras gerealiseerd. "Terwijl er in dit huis al meerdere dakterrassen aanwezig waren", aldus René.
Ze noemen deze buurt vooral een heel leuke buurt om kinderen te laten opgroeien. Het is er bosrijk, groen, met zowel dorpse als stadse allure. En de basis - en middelbare scholen zijn dicht in de buurt. "Voor veel mensen een verborgen locatie, maar daarom niet minder aantrekkelijk", aldus René.
Je betreedt de woning via de hal en komt dan in de prachtig ruime en heerlijke lichte woonkeuken van Bulthaup. Voorzien van geavanceerde inbouwapparatuur en met een eigentijds kookeiland. De woonkamer is ruim en ook nog eens uitgebouwd en heeft een smaakvolle stenen vloer. Er is vloerverwarming. Voor het hele huis is er een mooi lichtplan met inbouwspots. "De tuin is echt één van de pluspunten van de woning", zegt Marieke. "Prachtig gelegen aan het water. Je kan er heerlijk buiten zitten."
De tuin is te betreden via de schuifdeuren in de woonkamer. Op het oosten gelegen, biedt de tuin lange zomerse avonden. "En wist je dat het hier ook heel fijn parkeren is, in tegenstelling tot andere plaatsen in Delft. Je kan altijd je auto kwijt", aldus René.
Op de eerste verdieping leidt de overloop naar drie fraaie slaapkamers. Via de masterbedroom is de moderne badkamer te betreden. Uiterst compleet en luxe uitgerust, met een inloopdouche en een wastafelmeubel. Op dezelfde verdieping is nog een tweede badkamer, in dezelfde stijl en met een stoomcabine, een wastafel en een toilet. De slaapkamers leiden naar meerdere dakterrassen. "Ja, je hebt binnen de beschikking over 218 vierkante meter woonoppervlak, plus inpandige garage. En dan ook nog zo veel buitenruimte!" zegt hij.
Op de tweede verdieping, uitgerust met een airco-installatie, is een slaapkamer met grote ingebouwde wandkast. Er is een wasruimte met de CV-installatie. Ook hier nog eens twee dakterrassen. "Op deze verdieping is trouwens ook nog makkelijk een extra badkamer te realiseren", zegt hij. "Top onderhouden en met veel wooncomfort. Eigenlijk jammer om weg te gaan, maar we verhuizen naar het Westbroekpark in Den Haag, naar de kust. Heel anders dan Delft, maar daar kom ik oorspronkelijk vandaan", aldus Marieke.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding