Afbeelding
Foto: Esdor van Elten

Nieuws uit het verleden

De Historische Vereniging Oud-Schipluiden organiseert op 13 maart vier lezingen over de streek in Het Notenschip, Schoolplein 4 te Schipluiden, aanvang 20.00 uur. Henk Groenendaal bespreekt de boerderijen van Abtswoude vóór de komst van de Delftse woonwijken Voorhof, Buitenhof en Tanthof. Rianne Graveland belicht de geschiedenis van het onderwijs in Schipluiden, Zouteveen, 't Woudt en Den Hoorn. Jacques Moerman vertelt over vijf eeuwen armenzorg in Zouteveen en Frits van Ooststroom behandelt de rijke bouwgeschiedenis van de gesloopte boerderij Arkesteijn in de dorpskern van Schipluiden.

IVN wandeling

Het voorjaar is nog pril, maar de eerste voorboden zijn al gesignaleerd. De gidsen van IVN nemen u graag mee op een ontdekkingstocht door het Wilhelminapark. Start om 14:00 uur Wilhelminapark Delft, Bankje naast de bushalte op de kruising Colijnlaan / Weteringlaan t.o. Sportfondsenbad Delft, 2613 WN Delft. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Meer informatie: www.ivn.nl/delft.

Leren masseren

Woensdagavond 28 maart start er een cursus van acht avonden, waarin je de juiste kneepjes leert om een gehele ontspanningsmassage te geven. Op woensdagavond 4 en 18 april is er een cursus hoofd-nek-schouder massage van twee avonden. Handig om te leren hoe je die nek en schouders goed los masseert. In beide cursussen leer je verschillende technieken uit de drukpuntmassage, de energetische massage en de klassieke massage. Je zult ervaren dat zowel het geven als het ontvangen zeer ontspannend is. De cursussen worden gegeven in het centrum Nieuwe Langendijk 3 te Delft. Je kunt je aanmelden of informatie opvragen via de website www.balansenreflectie.nl of bellen Marijn van der Vegt 06 22 366 377.

Malt van de Maand bij Slijterij Bomenwijk

De malt van de maand is Tomintoul 10 years old. Tomintoul is een karakteristieke Speyside Single Malt: zacht en niet te zwaar. In de geur indrukken van vanille, toffee en gerstemout, naast tonen van espresso en eikenhout. De smaak is evenwichtig, medium body met iets zoet, geroosterd graan, acaciahoning, in de afdronk opnieuw vanille en eikenhout. Deze maand voor slechts € 29,99 bij Slijterij Bomenwijk aan de Elzenlaan in Delft.