Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Silfhout

DELFT - Olav en Tirza Vermeire zijn twaalf jaar geleden vanuit Den Haag naar Delft gekomen. Ze zochten naar een leuke woning en het werd dit huis met uitzicht op de Oude Kerk.

"Een top huis", om in de woorden van Olav te spreken. "We hadden niet echt een reden om voor de Hof van Delft te kiezen. Het is gewoon een heel leuke wijk, waar je overal vlak bij bent en met een mooi uitzicht. Werken doen we nog wel allebei in Den Haag."
Ze kochten destijds dit jaren-dertig-huis en hebben het in feite meteen laten renoveren. "We hebben veel laten aanpassen, maar wel alles in oude stijl gelaten", zegt Tirza. "Wat er zoal veranderd is? In de woonkamer hebben we onder meer een hard houten vloer laten leggen. De kenmerkende erker is natuurlijk gebleven. Aan de buitenkant is boven op deze erker een balkonnetje, behorend bij de bovenslaapkamer. Verder kwamen er een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer. Bovendien hebben we op de eerste verdieping een balkon opgeofferd voor extra ruimte."
De woonkamer is heel ruim en licht. Er is een moderne open keuken, voorzien van een groot composiet werkblad. Bovendien zijn er een koelkast, een vaatwasser, een oven, een magnetron, een afzuigkap en een vijf-pits-gasfornuis geïntegreerd. Vanuit de woonkamer zijn er openslaande deuren naar de stadstuin. Ook vanuit de keuken kan je hier komen. Het is een tuin van 7 meter diep. Er staat een geïsoleerde houten schuur in, die bovendien is verwarmd. "Een leuke tuin met een achterom met gesloten deur", zegt Olav. "Je kan er lekker buiten zitten", en Tirza vult aan: "Vooral in de ochtend en begin van de middag. Dat de middagzon er niet zo vol op schijnt, maakt het huis zomers heerlijk koel. Als je toch in de zon wilt zitten, kan je voor gaan zitten."
Olav en Tirza hebben drie kinderen, met Daan als oudste, Tim en Robin. Omdat die steeds groter worden, is er eigenlijk behoefte aan meer ruimte. "Om die reden hebben we besloten naar de Schoemaker Plantage te verhuizen", zegt Tirza. "Delft is een leuke en gezellig stad, we hebben geen spijt van onze verhuizing destijds vanuit Den Haag."
Op de eerste verdieping is er een ruime slaapkamer met openslaande deuren naar het kleine balkonnetje. Hier zijn vaste kasten. Er is een voor-zijkamer, die nu echt te klein is geworden voor dochter Robin. "De achterslaapkamer en badkamer zijn vergroot, ten koste van een balkon", zegt Tirza.
Hierdoor is er een zeer grote slaapkamer aan de achterzijde. De moderne en dus uitgebouwde badkamer heeft een vrijstaand bad, een douchecabine, een dubbele wastafel en een tweede toilet. "En op de tweede verdieping is onze slaapkamer", zegt Olav. "Het is een imposante zolderkamer met de originele balken in het zicht."
De zolderkamer heeft twee dakkapellen en er is veel bergruimte. Hier is ook de CV-combiketel en de opstelplaats voor de wasmachine en droger. "In de buurt is van alles te doen", zegt Tirza. "Met drie scholen en het Sportfondsenbad en het Wilhelminapark niet te vergeten! Een gezellige buurt, vlak bij winkels en dichtbij station en de grote weg. Toch jammer om weg te gaan, maar nu gaan we naar een nieuwe woonbuurt, waar we straks alles kunnen zien opgebouwd worden. En er komt een mooi park."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding