Het team van Idenburg Car Solutions, klaar voor de campercheck.
Van links naar rechts Erik en Martin Idenburg. Zittend: Lex, Colin en Ron. (foto's: ML)
Het team van Idenburg Car Solutions, klaar voor de campercheck. Van links naar rechts Erik en Martin Idenburg. Zittend: Lex, Colin en Ron. (foto's: ML) Foto:

Veilig op vakantie na de campercheck van Idenburg Car Solutions

DELFT - De kou is wel zo'n beetje verdwenen en het mooie weer ligt in het verschiet. Dat betekent dat we weer aan vakantie denken en onze camper hierop voorbereiden.


"Het slechte weer is voorbij, in het voorjaar krijgen we weer camperkriebels", vertelt eigenaar Martin Idenburg. "En daar hoort natuurlijk een veilige en schone camper bij. Het onderhoud aan de camper, van binnen èn van buiten is belangrijk. En als dat onderhoud goed in orde is, dan gaat de camper minimaal 25 jaar mee. In onze werkplaats kunnen wij het onderhoud optimaal uitvoeren."


Campercheck
Een niet goed onderhouden camper heeft vaak slechte kitranden. En dat is nog maar een klein euvel. Belangrijkere onderdelen zijn de remmen, de banden en de verlichting. Laat dit controleren voordat u op vakantie gaat. "Wij kunnen voor de klant een uitgebreide campercheck uitvoeren", zegt Martin. "Daarbij kijken we onder meer naar de technische staat van de motor en de banden. Op hogere leeftijd kunnen banden namelijk wel eens droogtescheurtjes vertonen. Verder controleren we het oliepeil en andere vloeistoffen, zoals de ruitensproeiervloeistof. Maar ook de accu, de remmen en de verlichting bekijken we goed, we slaan niets over. De volledige check kost 95 euro, dit is inclusief het uitlezen van de boordcomputer." In de werkplaats van Idenburg Car Solutions is een speciale brug voor campers tot 5.000 kilogram. Campers zijn in goede handen bij de deskundige monteurs. "Als de campercheck is uitgevoerd bij Idenburg Car Solutions, weet ik dat alles in orde en gecontroleerd is. Het is trouwens ook leuk en leerzaam om er zelf bij te zijn", vertelt één van de klanten in het review-gedeelte van bestegarage.nl.


Duurzame bescherming
Iedereen wil goed en veilig op vakantie en daarvoor is de campercheck. Maar een schone camper is ook belangrijk. "Vieze campers kunnen hier meteen gewassen worden, zodat ze er weer netjes uitzien. Het wassen gebeurt handmatig in onze werkplaats", vertelt Martin. Steeds meer mensen laten hun camper coaten, bijvoorbeeld als deze wat dof oogt of om dit te voorkomen. Door de camper eerst te polijsten en vervolgens te coaten, krijgt deze meteen een duurzame bescherming en optimale glans voor tenminste vijf jaar.


Volgroeid poetsbedrijf
Idenburg Car Solutions is in 1994 begonnen als kleinschalig poetsbedrijf. Tegenwoordig is dit uitgebreid naar vrijwel alle werkzaamheden aan auto's en campers. In de werkplaats wordt gewerkt aan de in-, uit- en overbouw van alle denkbare apparatuur, zoals cruisecontrol, carkit en zonnepanelen. Alle vormen van onderhoud, reparaties en keuringen worden uitgevoerd door opgeleide monteurs, onder de vlag van Autocrew. De oorspronkelijke poetsafdeling is nog steeds binnen het bedrijf te vinden. Dagelijks worden poetsbeurten uitgevoerd, van eenvoudig schoonmaken tot uitgebreide detailling. Het terug in nieuwstaat brengen van interieurbekleding behoort ook tot de mogelijkheden. Een klein of groot ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. En uiteraard zorgt Idenburg Car Wash voor een ècht schone auto aan de buitenkant.


Idenburg op pad
Vader Martin en zoon Erik gaan meedoen aan de Noordkaap Challenge in een 4x4 Jeep van vóór 2000. Een race van circa 7.000 kilometer, die loopt van Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Lefoten naar de Noordkaap. De terugreis loopt via Finland. Volg het bedrijf op Facebook voor updates over deze trip.

Idenburg Car Solutions
Schieweg 81
2627 AT Delft
(015) 257 16 70
www.idenburgcarsolutions.nl